Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldts tuffa val – tvingas avbryta

31 okt, 2021, 19:00 

Carina Bergfeldt måste offra ett projekt för sitt jobb.

Annons
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dotternBrand logo
Tareq Taylors känslokollaps i tv – tårarna efter orden om dottern

När Fredrik Skavlan var föräldraledig fick journalisten och SVT-profilen Carina Bergfeldt kliva in och hålla i en egen talkshow som ersättning för den som försvann från tv-tablån. Den blev så pass populär att den förnyades för en andra säsong, och nu avslöjar Carina på Instagram att de börjar jobba med den redan nästa vecka, trots att premiären inte är förrän i mitten av januari, närmare bestämt den 14.

Men det är inte helt utan uppoffringar. Carina Bergfeldt har precis börjat skriva på ett manus, något hon nu måste avbryta för sin talkshows skull.

”Där har ni en mening jag har väntat sex år på att skriva.Det var så otroligt svårt att få orken, glöden, gnistan.Nu, när den väl är där, tänker jag på mitt manus titt som tätt. Det är en fin känsla. Jag har saknat den.” skriver hon på Instagram.

”Men det gäller att passa på under helgen, för på måndag börjar jag jobba med säsong två av talkshowen. ” fortsätter hon.

Annons

Carina Bergfeldt i blåsväder på grund av insamling

Carina Bergfeldt hamnade i blåsväder när hon i augusti samlade Carina Bergfeldt in över en miljon kronor till Svenska Afghanistankommittén.

I samma veva var hon på en privat fest hos Katarina Wennstam där C-ledaren Annie Lööf var en av gästerna.

Båda händelserna har rört upp en kritikstorm och nu har SVT agerat. Som anställd där måste man alltid hålla sig opartisk, vilket vissa ifrågasatte att hon var på grund av dessa händelser. I "Medierna" i P1 berättade Carina själv om situationen.

– Som SVT-medarbetare får man egentligen inte tycka någonting om någonting, men i morse så tänkte jag bara "fuck it, jag gör det", sa hon då.

I slutändan fick det konsekvensen att hennes arbetsuppgifter begränsades under en period, hon fick inte längre rapportera om saker som hade med Afghanistan och situationen där att göra.

Annons