Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergs miljonsmäll – går med storförlust

04 maj, 2023, 07:00 
Carina Berg och Erik Berg

Carina Bergs investering är än så länge inte lönsam – tvärtom.

Annons

Carina Berg har haft en strålande tv-karriär. Det kan man inte minst se på hennes bankkonto.

Carinas egen firma sitter på tillgångar på över 20 miljoner kronor, kan man läsa i den senaste årsredovisningen. 2022 var ett väldigt bra år, där har Carinas revisor noterat en vinst knappt fem miljoner kronor.

Men hennes senaste affärssatsning verkar gå lite mindre blomstrande. Ehandel.se rapporterar nämligen att hudkrämsbolaget Skinome, som Carina investerat i, väntas gå med miljonförlust.

Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!Brand logo
Ny podd på Aller Media: Du, Kungen!

Carina Bergs miljonsmäll – satsningen går med storförlust

Carina Berg
Carina Berg har inte fått betalt för sin investering än.

Totalt rör det sig om 11-12 miljoner kronor. Men vd:n Lydia Engholm är ändå positiv och hävdar att förlusterna beror på tunga investeringar.

Annons

Omsättningen har stadigt ökat.

– Vi räknar med en tredubbling även i år och vi var lönsamma på månadsbasis i april. Men vi tror att det dröjer två till tre år till innan vi är lönsamma på årsbasis, säger Lydia till Ehandel.se.

Carina har tidigare inte velat gå in på exakt hur mycket pengar hon har investerat i Skinome, men hennes kommentarer tyder på att det rör sig om ett saftigt belopp.

– Det är mycket för att vara mig, har hon sagt till techsajten Breakit.

Carinas ekonomi har vållat rubriker förut. Hon och maken Erik Berg fick punga ut rejält när de skulle fixa sitt drömhus i Danderyd.

"Är luspanka"

I podcasten ”Gynning och Berg – Hittar sig själva” berättar Carina att parets ekonomi har fått sig några törnar på grund av alla renoveringar.

– Det här är senaste nytt om mitt hus då. Alla fakturor som kommer är på 250 000 så vi är också luspanka. Man ska inte gnälla för vi sitter i ett jättefint hus men i alla fall så blev det så nu, sa Carina då.

– Det här huset bjuder på överraskning efter överraskning. Det senaste är att det är mögel på vinden och det måste saneras först med någon typ av ånga eller någon rökbomb eller vad det var.

Annons