Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Carl Bildts helvändning i karriären – överraskar i ny roll

24 aug, 2023, 16:00 
Minna Sarpaneva
Carl Bildt
Foto: TT

Det här var oväntat!

Annons

Partiledare, statsminister och utrikesminister, ja det är nog de här rollerna de flesta av oss förknippar Carl Bildt, 74, med.

Nu kan han skriva till ännu en titel på CV:t.

Anna Maria avslöjar sanningen om äktenskapet med Carl Bildt: ”Så annorlunda…”Brand logo
Anna Maria avslöjar sanningen om äktenskapet med Carl Bildt: ”Så annorlunda…”

Carl Bildt har en roll i Bamse

Den animerade barnfilmen Bamse och världens minsta äventyr har premiär till jul. Under onsdagen släpptes trailern och bland rollerna finns flera välbekanta namn.

Bland annat så lånar Rolf Lassgård, 68, Johan Ulveson, 69, och komikern Johan Glans, 49, ut sina röster till Bamse och hans vänner Skalman och Lille Skutt.

I trailern syns också en liten grön insekt iklädd glasögon och kostym. Låter rösten bekant? Inte så konstigt. Det är nämligen Carl Bildt som gör rollen som generalsekreteraren för Förenade Småkryp.

Annons

– Jag tyckte det lät kul när jag fick frågan och ställde självfallet gärna upp, säger Bildt till TT.

Rollen må vara liten, men Carl Bildt har tagit den på stort allvar.

– Det är ett noggrant arbete. För mig tog dessa fraser några timmar att få alldeles rätt.

Carl Bildt tog Bamse till vita huset

Kanske är det ingen slump att Carl Bildt fick frågan heller. Det är känt sedan länge att Bildt är ett stort fan av världens starkaste björn.

I början av 1990-talet besökte den dåvarande statsministern Vita huset, och han hade med sig en något otippad present till Bill Clinton, som då var president – en Bamseslips, skriver Aftonbladet.

– Det var min dotter Gunnel som tyckte att jag skulle ta med en Bamseslips till president Clinton vid ett av mina besök i Vita huset. Det var mycket uppskattat, säger Bildt till TT.

Bamse gjorde braksuccé i Vita huset och sedanefter har Bildt även gett Nelson Mandela och Boris Jeltsin Bamseslipsar i present.

Annons