Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Bildts okända liv – bor i exklusivt slott i Italien

30 jul, 2022, 16:30 
AvSimon Holm Stålhand

Parets fantastiska boende i Italien!

Annons
Här är alla par som deltar i ”Tillsammans med Strömstedts” 2022!Brand logo
Här är alla par som deltar i ”Tillsammans med Strömstedts” 2022!

Carl Bildt, 71, och Anna Maria Corazza Bildt, 57, har varit tillsammans i över 20 år. Paret träffades i Europa på 90-talet genom sina jobb. Carl var då medlare för EU i de jugoslaviska krigen och Anna Maria jobbade som fredsarbetare för FN. Kampen för mänskliga rättigheter förenade dem och 1998 sa de ”ja” till varandra i Sarajevo i Bosnien.

Sedan dess har paret varit relativt restriktiva med sitt privatliv. Det förändrades i februari under 2021 när de ställde upp i TV4:s ”Tillsammans med Strömstedts”. I programmet får vi se Jenny och Niklas Strömstedt hälsa på den före detta M-ledaren Carl Bildt och den tidigare Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt i Italien.

Där, utanför Parma, bor makarna på det familjeägda slottet som även fungerar som ett hotell.

Carl Bildts boende i anrika slottet

De nuvarande ägarna, släkten Corazza, köpte Tabiano Castello i slutet av 1800-talet och lät bygga om och renovera det. På 1990-talet fick slottet ett nytt liv. Under 2006 startade Carl Bildts fru, Anna Maria och hennes bror, Carlo en hotellverksamhet i byn Tabiano, precis i närheten av slottet.

Annons

Nu finns ett 40-tal rum och lyxiga sviter, alla nyrenoverade i tidstypisk stil. För den som vill koppla av finns pooler, två spa-avdelningar och en vacker trädgård.

I slottet har Carl och Anna Maria även en privat våning där de ofta huserar.

Anna Maria Corazza Bildt
Anna Maria visar upp hemmet i programmet Tillsammans med Strömstedts. Foto: TV4

– Jag känner mig hemma i både Italien och Sverige. Men Tabiano kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Det är min baby. När min pappa, som nu är 92 år, bad mig ta över hotellverksamheten här tackade jag ja med glädje. Det var 2019, och jag gick in för uppdraget med stort engagemang och många planer, säger Anna Maria till Expressen.

Annons