Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola hade ingen aning om Pernillas hån i allsången – berättar nu om konflikten

19 jul, 2023, 16:30 

Carolas ord om tidigare konflikten med Pernilla Wahlgren.

Annons

Pernilla Wahlgren är inte rädd för att driva med sig själv. Hon tar livet med en klackspark och när hon ute på sina uppdrag är hon inte sen med att visa upp sin ständiga självdistans.

Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”Brand logo
Pernilla hånas efter Allsångsbeskedet: ”Inte bra!”

Hon är inte heller blyg att driva med andra. Det blev artisten Carola Häggkvist varse när hon gästade Allsång på Skansen och blev påmind om den blomskandal hon en gång i tiden var orsak till.

För flera år sedan blev nämligen Carola så exalterad på allsångsscenen, att hon rev upp en hel blomplanta och sulade iväg den över publikhavet. På tv-bilder kunde man se hur delar av publiken fick jord på sig och med smått missnöjda miner borstade bort smutsen.

Här hånar Pernilla Carola i Allsång på Skansen

Under allsångssändning passade Pernilla på att skämta till det lite och väcka gamla minnen vid liv. Carola fick uppdraget kasta just blommor in i en vägg, något som så klart drog associationer till tidigare blombeteende.

Annons

Den här gången var hon dock betydligt lugnare och lyckades kontrollera sina känslor. Publiken i sin tur var nog rätt tacksam att de inte fick någon smuts på sig den här gången.

– Ja, jag fick faktiskt ”feeling” igen. På riktigt. Men när jag såg att hela jordkokan följde med så hann jag tänka efter och beslutade mig för att stoppa tillbaka blomman igen, säger Carola till Expressen.

Carola Häggkvist kastar blomma i Allsång på Skansen
Carola Häggkvist kastar en blomma i Allsång på Skansen.

Pernilla Wahlgren om konflikten med Carola

Carola verkade dock ta det hela med ro och tycktes till och med uppskatta skämtet. För många var det nog kul att se Pernilla och Carola komma överens eftersom de tidigare varit rivaler.

När Pernilla medverkade i ”Stjärnorna på slottet” berättade hon att hon och Carola var såna konkurrenten att de inte ens pratade med varandra när båda tävlade i Melodifestivalen 2001.

Annons

– Jag och Carola sa inte ett ord till varandra under de där repetitionerna. Alltså, det fanns inte på kartan, sa Pernilla i programmet.

Pernilla Wahlgren
Pernilla Wahlgren tyckte det var mycket kul att se Carola Häggkvist kasta blommor.

Carola: ”Vi har alltid varit vänner”

Carola säger till Expressen att hon var helt ovetandes om Pernillas blomkupp innan repetitionerna skulle ta fart. Hon verkar också vara helt ovetandes och oförstående om den konflikt som Pernilla hävdar existerat.

– Vi har alltid varit vänner, det var medierna som blåste upp det där för att göra det lite mer spännande. Ungefär som rivaliteten mellan Tom Jones och Elvis Presley på sin tid.

–Det känns som att både jag och Pernilla, som nu är lite äldre, vi lever våra bästa liv just nu och det är jag otroligt tacksam över.

Foto: TT/SVT

Annons