Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola Häggkvist om plötsliga viktraset – visar upp nya kroppen

17 maj, 2023, 16:00 
Carola Häggkvist
Carola Häggkvists plötsliga viktras har lett till oro bland fansen.
Annons

Carola Häggkvist firar 40 år som artist med en monsterturné. Avslutningen blir storstilad: en spelning på Avicii Arena i Stockholm.

Men uppladdningen har kantats av kontroverser. Carola har fått klä skott för uttalanden om migrationen i Svenska Dagbladet – och nu senast för att hon förespråkade en kontroversiell diet.

Carola Häggkvist har rasat i vikt – får kritik

Carolas avslöjande om singellivetBrand logo
Carolas avslöjande om singellivet

"Äntligen kan jag se mig själv i helkropps-spegeln hemma i mina underkläder och tycka om det jag ser. Dieten kickar igång mitt system och fokus. Rösten och tanken blir klarare. Faran är att inte glömma dricka mkt vatten!! Och inte träna för hårt samtidigt. Kallas för ’Danska rikshospitalets diet’. Följ till punkt och pricka och du kommer att rasa och förändra din ämnesomsättning på 13 dagar! Helt plötsligt sitter kläderna på ett helt nytt sätt och mina konturer på kroppen syns...", skrev Carola själv på Instagram för en tid sedan.

Annons

Carola fick gott om kritik efter inlägget.

"Att rekommendera en diet som laborerar ämnesomsättningen är absolut inte bra! Inget att leka med. Kan bli rubbning som man får leva med hela livet sen. Gå ner i vikt kan man göra utan dieter som tyvärr är kortvariga", skrev en orolig användare, som fick uppbackning av många fler.

"Jag har blivit lite nättare"

Carola har själv inte bemött kritiken mot dieten, men hon har ändå vidrört kommentarerna kring viktminskningen. Hon medger att den medfört att hon är bekväm med att visa mer av sin kropp.

”Några få ger kommentarer om att jag klär av mig när jag blivit lite nättare.. hm.. ja, fullt naturligt om man vill det då tänker jag. Få känna på det i alla fall, med vissa gränser så klart”, skriver hon på Instagram.

”Tänk alla gånger då jag INTE gjort det fast jag varit i form. Nu vill jag ta ut svängarna i mina musikaliska ansikten fullt ut och ge publiken den stil jag tycker passar låtarna.”

Annons