Carola Häggkvist väcker reaktioner med nya bilden på dottern Zoe

Carola Häggkvist la upp en bild på dottern Zoe – och alla ser samma sak.
Slå på ljud

Carola Häggkvist fick sitt liv förändrat i grunden 2012. Det var då hon reste ner till Sydafrika för att hämta hem sin adoptivdotter, Zoe.

– Det här är lika stort som att föda ett biologiskt barn. Det var samma känsla som när jag och Amadeus lämnade BB, sa Carola till Aftonbladet när adoptionen var genomförd.

Carola Häggkvist med ny bild på sin dotter Zoe

Och sedan dess har hela Sverige engagerat sig i hur mor och dotter vuxit samman. Därför bli det alltid starka reaktioner när Carola lägger upp en bild på sig själv och Zoe på sitt Instagram-konto.

Så skedde också efter den senaste bilden. På fotot ifråga bakar Carola och Zoe pepparkakor tillsammans, och Zoe har lutat sitt huvud mot sin mammas axel.

"Vilken underbart kärleksfull bild på mor och dotter Love it", skriver en användare.

"Så fina bilder", skriver en annan.

"Så fint och vackert, kärleksfull bild på Carola och söta vackra dotter Zoe", skriver en tredje.

"Hon lyste"

Man ska komma ihåg att den första tiden var tuff för både Carola och Zoe. Hon var tre år gammal när hon träffade Carola, vilket innebar att hon hade hunnit skapa sig en bild av sin nya mamma.

– Det var så stort och nästan overkligt. Hennes lycka, hennes förväntan, hon LYSTE den här lilla tjejen, har Carola berättat för Mama.

Man ska också ha i åtanke att Zoe bär på en stor tragedi i sitt förflutna. Hennes biologiska mamma gick bort, innan hon fick komma till Sverige och Carola.

Carola uppmuntrar Zoe att minnas sin biologiska mamma. Så här skrev hon i ett inlägg från 2019.

"Zoe sa till mig idag med stor tillförsikt när vi satt i bilen; -Vet du mamma? Jag har två mammor! En i himlen som födde mig och så du, som födde mig i ditt hjärta. (Jag brukar säga det till henne, att hon föddes i mitt hjärta.) Jag höll andan någon sekund och nickade stilla och sa: -Ja min flicka, precis så är det. Du kunde inte ha mer rätt. Och jag tror att din fina mag-mamma som födde dig är nog glad över att vi har varandra sa jag. -Det tror jag med, sa Zoe", skrev Carola då.