Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola i tårar – händelsen blev för mycket: "Jag skrek rakt ut"

12 mar, 2024, 16:30 
Louise Wibergh Lenti
Känslorna vällde över för Carola Häggkvist och händelsen väckte starka reaktioner.
Annons
Här festar stjärnorna efter Mellofinalen – se exklusiva filmen inifrån efterfesten!Brand logo
Här festar stjärnorna efter Mellofinalen – se exklusiva filmen inifrån efterfesten!

Carola Häggkvist, 57, är någon som verkligen vet hur livet kan förändras över en natt. Hon själv blev ju Carola med hela svenska folket efter vinsten i Melodifestivalen för 41 år sedan.

Mello är en vattendelare bland svenska folket. Vissa bär en stolthet av att inte titta på sändningarna medan andra följer dem slaviskt och med glädje. En sak är däremot säker: det blir alltid en snackis.

En av snackisarna som florerat de senaste dagarna är personerna som över en natt fångade svenska folkets hjärtan.

Ett starkt band

Carola har blivit en av Melodifestivalens starkast lysande stjärnor. Det är inte så konstigt heller med tanke på att hon vunnit tävlingen tre gånger!

Annons

Första gången med främling 1983, andra gången med Fångad av en stormvind 1991 då hon även vann hela Eurovision Song Contest och senaste gången med Evighet 2006.

I samband med hennes 40-års jubileum förra året gjorde hon en bejublad mellanakt i Melodifestivalen där hon sjöng sina segerlåtar.

Carola Häggkvist, mellanakt melodifestivalen 2023.
Från gul byxdress till gnistrande guld – Carola strålade vid besöket på Melodifestivalen 2023.Olle Sporrong/Expressen/TT

När Carola var klar med sin medley var det med tårar i ögonen som hon utbrast:

– Nu blev jag ju jätterörd. Underbart. Fantastiskt. Jag hade inte kunnat tänka mig en bättre start på en musikkarriär än att få vara med i Melodifestivalen för 40 år sedan.

Carolas starka reaktion: "Skrek rakt ut"

Självklart följde allas vår schlagerdrottning finalen av Melodifestivalen i lördags. Liksom många andra blev hon fullständigt golvad av den omtalade mellanakten med det fiktiva pojkbandet "Björnzone".

Annons

"Skrattade så jag grät i början av presentationen av låten, när fler och fler dök upp och till slut även brillianta Loa Falkman!! Men orkaaa hur kul." skriver Carola på sin Instagram.

Björnzone och Carina Berg, Melodifestivalen final 2024
Mellanakten "Björnzone" som tog folket med storm i Melodifestivalens final 2024.SVT / Alma Bengtsson

Hon fortsätter sen att hylla hylla både Björn Gustafsson och Måns Zelmerlöw för deras tolkning av "de stora boyband-känslorna" på sitt teatrala sätt och slutligen Carina Berg för hennes hanterande av alla de egotrippade pojkarna i greenroom.

"Nä men alltså, jag skrek rakt ut av skratt!" skriver Carola intill sin video på Instagram.

Vi håller med dig Carola, det var verkligen underhållande!

Foto: TT

Annons