Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola och Perrellis oväntade kupp – byter ut Mello till ny exklusiv festival: "Otroligt glad"

06 dec, 2023, 11:30 
Louise Wibergh Lenti
Charlotte Perrelli, Carola Häggkvist

De bägge schlagerstjärnorna berättar glatt om förväntningarna inför den stundande musikfesten.

Annons
Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!

Carola Häggkvist och Charlotte Perrelli är de glittrande schlagerdivorna som knappast behöver någon introduktion. Bägge har de tagit Sverige – och Europa – med storm genom sina oslagbara hits och vinster i Eurovision Song Contest.

Melodifestivalen var startskottet för både Carolas och Charlottes karriär men nu var det länge sen vi fick se dem som tävlande deltagare. Förra veckan presenterades artisterna för Melodifestivalen 2024 men både Perrelli och Carola lyste med sin frånvaro.

Den 6 december kunde Aftonbladet däremot avslöja den nya festivalen som stjärnorna deltar i nästa år.

Drömmen blir verklighet

Sverige är ett av världens största musikexporter. Det återspeglas både i antalet artister som intar hitlistorna runtom i världen och antalet konserter om somrarna i vårt avlånga land.

Annons

Nöjes- och eventprofilen Navid Kabiri har däremot uppmärksammat en brist i somrarnas festivalutbud. Det finns ingen självklar scen för schlagermusik – något han ville ändra på.

– Jag har haft den här idén länge, en festival där vi kan samla hela svenska folket och ha några av de största artisterna i Sverige och Europa, säger han till Aftonbladet.

Tillsammans med Anders Boström, grundaren av den populära festivalen Summerburst, och nattklubbsprofilen Samin Adjoudani har Navid nu skapat endagsfestivalen "Drömmen".

Carola och Perrelli till ny musikfest

Den 25e maj 2024 kommer Drömmen inta Stockholm Stadion och ett 20-tal Mello- och Eurovisionartister väntas delta.

– Fokus är att skapa en drömfestival med stora artister. I första släppet är det några av våra schlagerfavoriter, men vi kommer att boka in andra artister som också signalerar eufori och glädje, säger Navid Kabiri.

Några av de som redan är bokats är Charlotte Perrelli och Carola Häggkvist.

Charlotte Perrelli, Carola Häggkvist
Fina vännerna Charlotte Perrelli och Carola Häggkvist, här vid inspelningen av "Carolas asdvent" 2019.

Perrelli har även ett jubileumsår nästa år – då är det hela 25 år sedan hennes liv ändrades drastiskt.

Annons

− Att det redan har gått 25 år sedan jag vann Eurovision Song Contest med ”Take me to your heaven” känns nästan svårt att ta in. Men jag är otroligt glad att få fira 25-årsjubileum nästa år och få vara med på den stora Dröm-festivalen med en massa kollegor, säger Charlotte i en kommentar.

Carola, som själv just genomfört ett stort jubileumsår med "40 år sedan Främling"-turnén, är också taggad inför Drömfestivalen.

– Det ska bli underbart att få vara en del av en sådan här stor musikfest och att få möjlighet att samla musikälskare från Sverige och hela världen på anrika Stockholm Stadion en sommarkväll i maj nästa år, säger Carola i en kommentar.

Foto: TT

Annons