Carola om förändringen i relationen till sonen Amadeus

Carola Häggkvist son Amadeus har hunnit bli 21 år gammal.
Nu berättar Carola om den tuffa tiden med sonen och förändringen i deras relation.
– Jag känner att sedan Amadeus blivit vuxen så har jag på något vis fått tillbaka min son, säger hon till tidningen Allas.

Carola Häggkvist, 53, är en av Sveriges mest folkkära artister. Hon slog igenom redan 1983, sedan dess har karriären gått strålande.

Men nu avslöjar hon att det i kulisserna varit en kamp och tuff tid, framför allt med privatlivet. I början av år 2000 separerade hon och dåvarande maken Runar Sögaard. Tillsammans har de sonen Amadeus som vid skilsmässan bara var två år gammal.

Amadeus har nu hunnit bli 21 år gammal och har skapat sig en karriär som framgångsrik fotbollsspelare i Superettan-laget IK Frej. I en ny intervju med Allas berättar Carola att relationen mellan mor och son är bättre än på många år. Däremot var tiden efter skilsmässan svår enligt Carola.

Sonen Amadeus relation till Carola

– Nu när han är över 20 år visar han han mer omtanke och respekt för mig och på ett sätt som jag som mamma faktiskt känner att jag behöver. Jag har saknat det, säger hon till tidningen.

Carola Häggkvist tillsammans med sonen Amadeus

Carolas son Amadeus har hunnit bli 21 år. Här är de tillsammans på Anders Bagges bröllop 2018.

Under sommaren var Carola med under inspelningen av Så mycket bättre. Låten hon valt att framföra är tillägnad till Amadeus, som hon idag menar är hennes bästa och närmaste vän.

– Han är min son, men idag har vi dessutom en vänskaplig, stark relation och vi kan ha bra och djupa samtal kring middagsbordet, ofta tillsammans med hans flickvän, säger hon till tidningen.

Amadeus sång för mamma Carola

Carola beskriver att sonen Amadeus alltid varit väldigt lätt att hand om, något tonårsuppror hävdar hon att han inte har gått igenom. Istället har han fokuserat på skola, fotbollsträningar och att gå i kyrkan.

– Jag känner att sedan Amadeus blivit vuxen så har jag på något vis fått tillbaka min son.

Även om det är just fotbollen som är fokus och prioritet för Amadeus så avslöjar Carola att han ärvt vissa talanger av henne. Nämligen sången. När hon fyllde 50 år firades hon av sina närmaste i Frankrike, med på resan var sonen Amadeus som överraskade Carola med att sjunga låten A song for mama för henne.

– Åh, jag blir rörd till tårar bara jag tänker på det. Han gjorde det så otroligt fint. Amadeus sjunger superärligt, sådär souligt och modernt. Han är en mycket bättre sångare än jag, berättar hon.

FOTO: Patrik C Österberg/TT, Peter Wixtröm/Aftonbladet TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: