Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carola öppnar upp om problemet – efter tuffa året

03 mar, 2024, 11:00 
Louise Wibergh Lenti
Det har varit ett hektiskt år för Carola Häggkvist.
Annons
Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tidenBrand logo
Carolas tuffa kamp med Amadeus – berättar om svåra tiden

Carola Häggkvist har just firat sitt 40:e år som artist och som den givmilda entertainern hon är resulterade det i en uppsjö av konserter utplacerade över hela 2023.

Flitighetens lampa lyste starkt för allas vår Häggis och det var många som fascinerades över hennes uthållighet. Men, som med så mycket annat kommer verkligheten ikapp till slut.

"Får ta sprutan i egna händer"

Redan i april förra året kom en oväntad chock för Carola, kroppen sa nej men hon verkade ändå vid gott mod och höll dialogen öppen med sina fans .

"Livet som rock-star.. när allergi chocken kickar in! Då får man ta sprutan i egna händer och bli fort frisk. Efter helgens sommarexplosion kom även andra explosioner som jag inte välkomnat lika mycket de senaste åren, pollenallergi som helst sätter sig på luftrören och med de två små stämband jag har som instrument!" skrev hon då på sin Instagram tillsammans med en bild där hon sätter en spruta i låret på sig själv.

Annons

Vidare skriver hon om sin stora tacksamhet till att rösten och stämbanden hållit i alla år och även nu under jubileumskonserterna.

"Sakteliga börjar både tal & sångröst komma tillbaks. ( På det berömda hårstrå’t, igen. ) Vi hörs!" skriver Carola och försäkrar sedan fansen att hon är redo att gå gå upp på scenen på kvällen.

Dessvärre var det här bara en av många åkommor som följde Carola under året och hon fick även bland annat tampas med både influensa och hosta och snuva. Den hårda arbetsbelastningen ledde även till en viss virrighet vilket blev tydligt när hon en dag hittade ett krossat ägg i handväskan.

Delar med sig av den nya problematiken

Nu är jubileumsåret över och alla konserter är genomförda, med bravur dessutom enligt recensenterna. Carola har inlett året med fokus på återhämtning och spenderade bland annat en tid vid semesterhuset i Sydafrika som hon äger tillsammans med exet Jimmy Källqvist.

Annons

Nu har vardagen med jobb däremot dragit igång och schemat börjar fyllas på i rask takt. I torsdags kunde Carolas följare läsa en redogörelse för hennes dag på Instagram där hon bland annat berättade om ett nytt problem som mött henne.

"In till ögonläkaren för en till undersökning av gråstarr som dykt upp på mitt vänster öga. ( Och tendens på höger .. Ops! ) Tyckte väl att det blivit lite suddigare på sistone." skriver Carola som trott att den suddiga synen berodde på trötthet och för mycket skärmtid.

Vidare får följarna se en bild från besök hos en fysioterapeut som ger Carola röstmassage.

Carola Häggkvist
Carola hos sin fysioterapeut Ingrid för lite röstmassage.Instagram

Bra att du tar hand om dig Carola och hoppas du får ordning på synen!

Foto: TT / Instagram

Annons