Carola påkommen mitt i centrala Stockholm – måste betala böter

03 apr, 2023, 18:04 

Carola Häggkvist berättar själv om kaoset.

Annons

För 40 år sedan ställde sig en 16-årig Carola Häggkvist på scen och framförde låten ”Främling”. Stämman var så ljuv, och numret så bra, att hon i dag är en av Sveriges största artister.

Allt om Carola Häggkvist!
Allt om Carola Häggkvist!

Där och då visste hon nog inte vilken raketkarriär som hitlåten skulle bidra till – och att hon skulle slå besöksrekord på besöksrekord ute i landets alla folkparker.

– Det var då cirkusen drog i gång, säger Carola Häggkvist.

Carola Häggkvist uppträder med låten Främling i Melodifestivalen
Carola Häggkvist vann Melodifestivalen 1983 med låten Främling.

Carola Häggkvists lycka

Carola är inne i ett jubileumsår och befinner sig i en kreativ kanot. Under året kommer hon ro i hamn hela fyra turnéer, innan det blir dags att försöka hitta lite tid till välbehövlig vila.

Annons

Det hektiska schemat har också gjort att Carola inte hunnit lägga upp lika mycket innehåll på sina sociala medier. Stundande konserter kräver sin planering, så följarna får helt enkelt vänta.

”Har känt mig väldigt produktiv och glad dock mitt i tempot. Fridfull t.o.m.! För att jag gör det jag så länge velat. Och det går som tåget. Extra konserten ( rock ) på Nalen sålde slut i måndags med 2 st bilj kvar på fm”, skriver en lycklig Carola på Instagram.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist firar i år 40 år som artist.
Annons

Carola måste betala böter

Men mitt i alla förberedelser pågår också ett annat liv som är mer av det privata hållet. Där har Carola det liter mer kämpigt och inte i närheten av lika kul som det annars så glädjefyllda turnélivet.

I ett inlägg på Instagram skriver den folkkära artisten att hon råkat felparkera så många gånger att hon är uppe i över tio parkeringsböter – något hon nu själv delar med sig av.

”Alla dessa P - böter.. ( omöjligt med parkering i Sthlm ju + att komma ihåg att lägga i pengar hela tiden. Tror jag är uppe i över 10 st på 2 månader nu. Se video!! Då fick jag dubbla. Gulp! Får hyra ut min lght under sommarveckorna tror jag.. hi hi Då är jag ju ändå på turné”.

Foto: TT/Instagram

Annons