Carola varnas efter bilderna med expojkvännen Jimmy: "Finns risker"

Carola Häggkvist och Jimmy

Carola Häggkvist är fortfarande vän med exet Jimmy Källqvist – trots att de separerade för två år sedan. En situation som kan ställa till med problem, enligt relationsexperten Eva Rusz.

Slå på ljud

Carola Häggkvist, 54, träffade musikern Jimmy Källqvist, 51, år 2014. De blev snabbt ett par. Men för drygt två år sedan gjorde de slut. Trots att de aldrig bodde tillsammans i Sverige så äger de fortfarande ett lyxhus tillsammans i Sydafrika. Jimmy Källqvist var även ett stort stöd för Carola när hon var med i Let's Dance, som ju slutade drastiskt när schlagersångerskan började märka av utmattningssymptom.

LÄS MER: Carolas barfotachock – mitt framför Victoria!

Carola Häggkvists relation med expojkvännen Jimmy Källqvist

Carola har själv berättat om relationen med expojkvännen Jimmy:

– Det går bra. Vi är som goda vänner och nära på det sättet, det känns som en familjemedlem, sa Carola Häggkvist i en intervju med Expressen i våras.

Carola Häggkvist och Jimmy
Patrik Österberg/TT

Det finns fördelar med att fortfarande ha kontakt med sitt ex efter en relation, säger relationsexperten Eva Rusz.

– Relationer är viktiga för oss, även om kärleken har försvunnit kan det finnas omtanke. Att två kända personer fortsätter ha en relation med varandra kan jag se som en god egenskap, att man kan vara vänner. Jag skulle som psykolog tänka att det är fint att det blir så, i stället för att man klipper sina band och hatar varandra, säger Rusz till Svensk Damtidning.

LÄS MER: Här firas Victoria av Oscar och Estelle – se bilderna!

Men det finns även risker med att fortsätta att ha en relation med sitt ex, menar hon.

Psykologens ord om ex som fortsätter att vara vänner

– När man är i förbindelse med någon så relaterar man till någon. När man gör slut så är man inte relaterade till varandra. Jag menar inte att man ska hata exet. Men är man vänner så finns det ofta förhoppningar om att det ska bli "vi igen" eftersom man har kontakt. Det kan sluta med att man blir väldigt osams, säger Rusz.

- Exet lägger sig i för mycket, det kan sluta med att man känner ”get off my back”. Då utvecklas svartsjuka och avund. Så länge man är vän med någon så har man en ägandekänsla, som att ha halva foten inne. Då kan det bli att man reagerar med vrede och ilska i olika situationer.

– För många är det så att man behåller exet för att det är svårt för oss människor att separera. Relationer går över förnuft. - En stor fara är när man möter en ny person och man är vän med sitt ex. De nya partnern kan ha svårt att acceptera vänskapen, samtidigt som exet kanske lägger sig i.

LÄS MER: Hunden Rio ute på uppdrag med Victoria – se bilderna

Insiktsfulla råd från Eva Rusz, som Carola och Jimmy får ta i beaktning. Men än så länge verkar duon alltså bemästra den svåra situationen "att vara vän med sitt ex". Och vi önskar dem all lycka till på vägen.

Foto: TT