Carolas avslöjande om Runar: "Har med rädsla att göra"

08 jan, 2022, 21:00 

Carola Häggkvist föredrar att inte prata om sitt ex Runar Sögaard. Nu avslöjar artisten varför.

Annons
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”

Carola Häggkvist, 55, öppnade upp om många delar av hennes liv under söndagens avsnitt av SVT:s "Stjärnorna på slottet".

I programmet berättade hon bland annat att hon blev bortlämnad till ett barnhem som nyfödd, då hennes mamma drabbades av en förlossningspsykos.

Vid ett tillfälle nämner hon kort exmaken Runar Sögaard, som hon nästan aldrig annars brukar prata om. Det är när författaren David Lagercrantz frågar om det är någonting i hennes liv som har skadat henne som hon nämner exmaken:

– Absolut kan man väl tappa bort sig själv, och det gjorde jag väl mest när jag gav bort mitt hjärta till han som jag gick och gifte mig med, säger hon.

Recept.se Nyhetsbrev

Carolas ord om Runar: "Förstod redan på bröllopsresan"

David Lagercrantz frågar då när Carola förstod att det var något i relationen som inte stämde.

– På bröllopsresan förstod jag det väldigt väl, berättar hon då.

Annons

Det är det enda tillfället under programmet som Carola nämner exmaken, som hon har sonen Amadeus, 23, tillsammans med. Och i en intervju med Aftonbladet förklarar hon att det finns en anledning till detta.

Carola Häggkvist och Runar Sögaard gifter sig 1990
Carola och Runar gifte sig 1990.

Därför ville Carola vara "mild" mot Runar i programmet

I intervjun med Aftonbladet förklarar hon att hon, under klippningen av programmet, ville göra det mildare mot exet, genom att till exempel ändra musiken.

Hon berättar även att hon bad SVT ta bort några bilder på Runar som inte var så "fördelaktiga" för honom. Carola förklarar anledningen till detta i intervjun:

– Helt ärligt så har det med rädsla att göra, jag ville göra det mildare för att skydda mig själv, så att jag inte blir för attackerad, säger hon.

Annons

– Jag valde i programmet att svara på den frågan om äktenskapet för att vara ärlig mot tittarna om att min intuitiva känsla redan från början var att det här nog inte var något för mig. Ändå gick jag in i det med allt jag hade. Men med facit i hand ska man lyssna på signalerna man får i början av en relation.

Annons