Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas dotters stora bakslag – stoppas: "Jag har inte fått det"

23 feb, 2022, 13:00 
Jacob Johannesson
Carola Häggkvist och Zoe Häggkvist.

Carolas 12-åriga dotter Zoe stoppas från Instagram.

Annons
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjandeBrand logo
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjande

Carola Häggqvist är Sveriges största schlagerdrottning och har framfört låtar som "Främling" och "Fångad av en stormvind". 55-åringen bor utanför Stockholm med sin 12-åriga adoptivdotter Zoe.

Carola har tidigare berättat i en intervju med Expressen att adoption var nära att stoppas.

– I Sverige måste du ha papprena klara vid 42. Och du får inte vara över 45 år när du blir godkänd. Det var på håret för mig och Zoe, har sångerskan sagt.

Till slut gick allt papper igenom och Zoe anlände till Sverige som treåring från Sydafrika, något som berörde Carola starkt.

Carolas dotter Zoe stoppas från Instagram

– Det var som att gå upp för altargången, det var heligt! Jag satt på knäna och tog emot henne. Det var så stort och nästan overkligt. Hennes lycka, hennes förväntan, hon lyste den här lilla tjejen. Samtidigt var jag nervös, jag ville ju vara allt det där hon hade längtat efter. Man kunde känna hur luften var fylld av förväntan, från oss båda två, har Carola sagt till Mama.

Annons

Carola utvecklade sina tankar om sin dotter när hon medverkade i Stjärnorna på slottet som sänds i SVT.

– Det var ju en annan slags födelse än att föda biologiskt då. Men det är samma kärlek, sa Carola i programmet.

Zoe lever i dag ett lugnt liv med sin mamma, men tvingades nyligen ta ett steg tillbaka från Instagram på grund av sin ålder.

– Hej alla följare! Jag har något att säga till er. Jag har legat lågt på Instagram för att det är 13-årsgräns och jag är bara 12 år. Men som tur är så fyller jag år om bara fyra månader, och då kommer jag lägga upp så mycket! För jag har så mycket att lägga upp nu, berättar Zoe i ett videklipp.

Zoe fortsätter:

– Så det är därför jag inte varit inne så mycket på Instagram. Det är inte för att jag inte gillar Instagram eller så, utan det är för att jag inte har fått ha det. Jag vill gärna följa reglerna och så, så att mitt konto inte blir borttaget.

12-åringen hyllas stort efter beskedet.

"Så fin du är och klok", skriver en följare.

"Så bra att du följer reglerna. Du är ett föredöme", fortsätter en annan.

Annons