Carolas ex-makes tuffa tid i fängelset – varnas för manipulation

07 jun, 2022, 05:06 
AvSimon Holm Stålhand

Runar Sögaards tid i fängelset verkar inte vara lätt.

Annons

Runar Sögaard, 54, dömdes till grovt skattebrott under 2021 efter att han inte bokfört miljontals kronor. Straffet blev ett år och åtta månader.

I början av året så flyttades Runar, som är Carola Häggkvists ex-make, till ett fängelse med högre säkerhetsklass eter att ha rapporterats för sammanlagt nio misskötsamheter och fått totalt fem varningar på bara en och en månad.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist.

Nu har historien återupprepats.

Livsstilscoachen, som tidigare varit frikyrkopredikant och gjort sig känd både genom sitt tidigare äktenskap med Carola Häggkvist och diverse tv-produktioner har nu hamnat i osämja med kriminalvården igen. Runar och Carola skildes 2000 efter att ha gift sig 1990, men fejden har fortsatt under massvis med år.

Annons

Runar varnas i fängelset

Enligt ett beslut från Kriminalvården framgår det att Sögaard försökt att påverka de som arbetar på anstalten för att hans ärenden ska prioriteras framför andras.

Runar Sögaard
Runar Sögaard.

Runar ska ha påstått att han "tillhör toppskiktet" och på så sätt försökt manipulera beslutsfattare. Runar Sögaard menar på att det nuvarande fängelset gör det svårare för honom att hålla kontakten med anhöriga.

”Sedan jag kom hit har det varit en total avsaknad att kunna bibehålla de kontakter som jag har behov av att ha kontakt med på utsidan”, ska han ha sagt enligt beslutet enligt Aftonbladet.

Sögaard nekar till att han har utövat otillåten påverkan och säger att det handlar om en missuppfattning.

”Jag har inte varit otrevlig mot någon på den här anstalten. Det är ren lögn”, ska Sögaard ha sagt.

Annons

Trots hans nekande får han nu en varning för otillåten påverkan. Kriminalvården på anstalten anser att det finns bevis för att Sögaard försökt påverka beslutsfattare i deras yrkesutövning.

Annons