Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Carolas ilska efter Måns Zelmerlöws beteende på scen – ryckte undan mikrofonen: ”Blivit tillsagd”

24 nov, 2022, 15:00 
Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw

Händelsen i Eurovision Song Contest lämnade Carola Häggkvist i chock.
Måns Zelmerlöw bad sedan om ursäkt för sitt beteende.

Annons
Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Carola Häggkvist behövde inte lång tid på jorden innan hon kunde titulera sig schlagerdrottning. För cirka 40 år sedan gjorde hon storslagen succé med låten ”Främling" 1983 och vann Melodifestivalen.

Sedan dess har framgångarna fortsatt i en fart som närmast kan beskrivas som hiskelig, och under karriären har hon medverkat i flera tv-program, gjort otaligt många livespelningar och släppt över 20 album.

Just nu är hon aktuell med julturnén Grand X-mas show tillsammans med Måns Zelmerlöw, även han en berömd schlagerprofil, och i gemensam styrka åker de land och rike runt för att bjuda på skön julmusik.

Annons
Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw Måns Zelmerlöw och Carola Häggkvist inför premiären av julkonserten A Grand X-mas.

Måns Zelmerlöws beteende på scen – Carola i chock

Måns och Carola känner varandra väl och deras vägar har korsats många gånger förut. Ett känt ögonblick var i finalen av Eurovision Song Contest 2016 – fast då var rubrikerna inte speciellt positiva.

När Carola, som var inbjuden som före detta vinnare, skulle riva av sin favoritschlager ”Hallelujah” gick det helsnett och bara några sekunder in i framträdandet blev hon avbruten. På tv-bilder kunde man se hur Måns ryckte undan mikrofonen från Carola och lämnade henne i ett närmast chockartat tillstånd.

Annons

– Det är lustigt att de inte vill lyfta de före detta vinnarna mer, det är jag inte ensam om att tycka. Förra Eurovision var jag med i tio sekunder och det blev inte mer nu. Det är lite typiskt. Men vad ska jag säga?, sa Carola till Expressen och refererade till en händelse som inträffade under Eurovision i Malmö 2013.

Carola Häggkvist
Carola Häggkvist blev avbruten av Måns Zelmerlöw på scen under sändningen av Eurovision Song Contest 2016.

Carola: ”Måns bad om ursäkt”

När Måns uttalade sig om händelsen var han ångerfull och kunde bara beklaga det inträffade.

– Jag hade nån som räknade ner i mitt öra och gjorde lite matte samtidigt som Carola sjöng och insåg att ska Loreen (också inbjuden som före detta vinnare reds anm.) hinna svara så måste jag ta bort micken nu. Jag tror inte att hon tog illa upp, hon såg glad ut, sa Måns till Aftonbladet.

Annons

Till Expressen bekräftade Carola ursäkten.

– Måns bad om ursäkt efteråt och förklarade att de bett honom stoppa mig, att han fått direktiv i örat och blivit tillsagd. Det var inte Måns fel, det är no hard feelings mot honom, sa Carola.

Måns Zelmerlöw
Måns Zelmerlöw bad om ursäkt efter händelsen.

Foto: TT

Annons