Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas inlägg om dottern Zoe, 14, har skapat debatt – det är något som inte stämmer

16 apr, 2024, 17:30 
Carola Häggkvist och Zoe Häggkvist
Carola Häggkvist har skapat debatt med ett inlägg om dottern Zoe.
Annons

Carola Häggkvist har varit hela Sveriges darling sedan den där legendariska kvällen 1983, när hon tog hem Eurovision Song Contest med Främling.

Men för Carolas egen del inträffade något betydligt större 2012, när hon åkte ner till Sydafrika för att hämta sin adoptivdotter Zoe.

Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”Brand logo
Carolas hektiska sommar: ”Rullar på”

– Det här är lika stort som att föda ett biologiskt barn. Det var samma känsla som när jag och Amadeus lämnade BB, sa Carola till Aftonbladet när adoptionen var genomförd.

Carolas bilder på dottern Zoe väcker diskussioner

Nyligen hyllade Carola sin numera 14 år gamla dotter med ett inlägg på Instagram. Hon la in en speciell låt i inlägget, vilket förklarades i bildtexten.

"Älskar att gå bredvid henne. Så här kommer ännu en kärleksförklaring till dottern med lite längre version av ’You bring out the best in me’ som var min första solosång någonsin jag spelade in i studion på Hornsgatan 1981. Det var en slags test för å se om de tyckte att jag höll måttet och hur jag lät i en studio. (Bert Karlsson släppte sedan låten på en samlingsplatta flera år senare utan att jag visste om det.) Nu kan jag skratta åt det och tycka att det låter lite gulligt med min strama engelska och osvängiga rytm i sången. Jag fick jobbet iallafall", skriver Carola.

Annons

Här påpekas Carolas fel

Men Carolas redogörelse har skapat debatt. Artistens nördigaste fans har dykt upp i kommentarsfältet för att påpeka att Carola minns fel.

"Du blandar nog ihop minnena. 'You bring out the best in me' är ju med på Främlingplattan från 1983. En av de finaste låtarna", skriver en användare.

"Blandar du inte ihop denna med Sometimes when we touch you bring... är med på Främling-skivan", skriver en annan.

"Var det inte låten Sometimes when we touch... den här var ju med på första LP:n", skriver en tredje.

Och en snabb koll på Wikipedia ger fansen rätt. "You bring out the best in me" var mycket riktigt med på albumet Främling från 1983. Medan Sometimes when we touch blev allmängods först 2008, när jubileumsskivan Främling 25 år släpptes.

Men med en sådan rik och späckad karriär är det inte alltid lätt att hålla reda på årtal och låtar!

Annons