Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Carolas plötsliga kärleksbesked – som hon hållit för sig själv: "Om sanningen ska fram..."

14 feb, 2024, 20:30 
Carola öppnar upp om kärleken.
Annons

Carola Häggkvist, 57, är en av landets mest omtyckta artister. Förra året firade hon 40 år som artist med fullsatta shower i Avicii Arena och en lång Sverige-turné.

Karriären går alltså som på räls, men Carola har hållit låg profil när det kommer till kärleken. Nu bryter hon tystnaden.

Carolas avslöjande om singellivetBrand logo
Carolas avslöjande om singellivet

Carolas omskrivna kärleksliv – kända exet

Intresset kring Carola är enormt – och det innebär att hennes romanser har tapetserat löpsedlarna de senaste decennierna. När hon var ynka 24 år gammal år 1990 blev hennes relation med Runar Søgaard ett omskriven följetong. Deras tioåriga relation var bitvis stormig, och deras skilsmässa år 2000 var väl uppmärksammad.

Annons

Sex år senare skymtades Carola i vimlet med en ny man – trummisen Christian ”Kicken” Lundqvist, känd från bandet The Poodles. Det var en relation som höll betydligt lägre profil än den tidigare, och Carola och Kicken har idag en fin vänskap.

2014 blev Carolas nästa riktiga relation offentlig, ihop med Jimmy Källqvist. De höll ihop i fem år, och ses än idag. Dottern Zoe kallar Jimmy för pappa, och de har ett hus ihop i Sydafrika.

Jimmy Källqvist och Carola Häggkvist
Carola och Jimmy umgås regelbundet än idag.Eero Hannukainen/TT

Carola Häggkvist bryter tystnaden om kärlekslivet

Carola får ofta frågan om hur det står till med kärleken, för visst är hon eftertraktad. I intervjuer har hon upprepat att hon fått förfrågningar, men ingenting hon nappat på.

Annons

Men alla hjärtans dag tar stjärnan tillfället i akt, och talar ut om kärlekssituationen som många undrar om. Då vittnar hon om att det är en aningen jobbig dag, när man ännu inte hittat sin andra hälft.

–Just idag är jag bara lite trött o drömmer nog innerst inne om att vara på en annan plats i mitt liv. Bättre Valentines dagar har man varit med om.. om sanningen ska fram. T.o.m. lite jobbigt att den dök upp rakt i ansiktet så där. Ungefär som när ballongen sprack imorse rätt i ansiktet på mig när jag blåste upp 3 st till Zoes frukost! skriver Carola på Instagram och fortsätter:

– Men på ett sätt är jag glad att saker ställs på sin spets när såna här dagar kommer & man kan reflektera över varför det ska va så svårt att hitta sin soulmate!! Några svar på den har jag.. men ändå inte tillräckligt bra i långa loppet. Även fast solokvist också fungerar. Man kanske jobbar för många timmar per dygn helt enkelt och ser inte skogen för alla träden..

Foto: TT

Annons