Carolas kritik mot SVT efter Stjärnorna på slottet – orden hon inte ville ha med

31 jan, 2022, 15:01 
Carola i Stjärnorna på slottet
Carola Häggkvist är inte helt nöjd med hur hon framstod i sista avsnittet av Stjärnorna på slottet.
Annons
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”
5 saker du inte visste om ”Stjärnorna på slottet”

Carola Häggkvist var tveklöst en av de mest tongivande gestalterna i årets upplaga av Stjärnorna på slottet. Vi var nog många som höjde på ögonbrynen när den sista skålen mellan deltagarna utbringades, och Carola plötsligt sa något som ekivokt – som från ingenstans!

Carola kritisk efter Stjärnorna på slottet

Carola skriver om utspelet på Instagram, där hon antyder att hon inte är helt nöjd med SVT:s klippning.

"Sista avsnittet är avklarat och jag sitter kvar med massa olika tankar och känslor just nu. (Som tex redigering och klippning av programmen som framställer oss antingen som det var IRL eller så blir det lätt lite osammanhängande med ologiska reaktioner & reflektioner som rycks loss lite snett ur sitt sammanhang. Kortas såklart ned. Inte helt lätt...)", skriver Carola.

Annons

Vad var då det ekivoka som Carola refererar till? Jo, precis när Per Andersson utbringar den där skålen, så vänder sig Carola till Marika Carlsson:

– Vi skålar över kuken, tänkte jag säga, säger Carola.

"Ville inte verka för pryd"

Så här förklarar Carola det plötsliga snusket i rutan.

"Jag ville inte verka för pryd och gammalmodig så jag slängde ur mig ordet med en skål över fruktbarheten, typ! Det blev nämligen en lång diskussion kring bordet som aldrig togs med om just användandet av könsordet och jag uppfattades nog som den mest pryda tanten med knut i nacken från 1800-talet men tänkte att jag måste ju kunna stå upp för det, att jag inte använder det könsordet i mitt vokabulär. Är det tolerans emellan oss så borde ju detta också tolereras! Utan att man behöver känna utanförskap eller urfånig! Att man FÅR ha olika om syn på ord, både offentligt o privat. Eller är jag helt ute och cyklar? ... tolerans måste ju få gå åt båda hållen! Annars blir det ju inte rättvist", skriver hon.

Annons

Svensk Damtidning har frågat Ulrika Midunger, projektledare för "Stjärnorna på slottet", om vad tittarna inte får se:

"Alla stjärnor får se sitt program innan sändning. Programmet är då färdigklippt men vi kan göra ändringar om det förekommer direkta felaktigheter eller det är något som känns väldigt fel för stjärnan".

Annons