Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas lycka med unga kändismannen

14 dec, 2023, 20:30 
Louise Wibergh Lenti

Firande, överraskningar och oupphörlig glädje – Carolas år har varit ett enda stort jubileum. Nu strålar hon mer än någonsin.

Annons
Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”Brand logo
Carola om skräckdejten: ”Inte alls kul”

Allas vår sångfågel och legend Carola Häggkvist har haft ett minst sagt fartfyllt år.

Årets fyra stora turnéer har lidit mot sitt slut och kvar är endast julkonserten. Trots det lyser flitighetens lampa stark och Häggkvist fortsätter att sprida glädje åt både ena och andra hållet...

Carola: "Schlager har aldrig varit för mig"

I år är det 40 år sedan hon stod på melodifestivalens stora scen i sin kyckling-gula dräkt och tog Sverige med storm med låten Främling. Detta har givetvis firats med pompa och ståt!

Annons

Under året har hon genomfört "Carola – 4 faces" vilket varit en fyrdelad turné där hon visat upp sina olika musikstilar och sjungit rock, pop, musikal och gospel.

Även om de flesta förknippar henne med schlager har det inte fått en egen kategori på turnén.

– Schlager har aldrig varit för mig, jag har inte lyssnat så mycket på schlager. Men det kanske är därför det fungerar också när jag väl gör det, säger hon och skrattar i en intervju med Aftonbladet.

Nästan 30 konserter blev det där Carola fick möta sina fans runtom i landet. Var det någon som missade eller inte fick en biljett till konserterna fanns det också möjlighet att se den omtalade jubileumskonserten i Avicii arena på bio under en begränsad tid.

Lyckan spritter åt alla håll

Efter årets maraton av turnéer skulle man kunna tro att Carola unnar sig att sätta sig ner med fötterna i högläge och återhämta sig litegrann. Men då skulle man ha väldigt fel – allas vår Häggis har energi kvar så det räcker och blir över!

Annons

Jubilaren fortsätter att överraska sin publik och verkar nu ha något av en radioturné. På luciamorgonen dök hon upp med bullar, sång och en knistrande krona i Mix Megapol där hon pratade om sin stundande julkonsert.

På sin Instagram fick vi se hur hon glider in i studion, sjungandes med ljus i handen, och går fram till Jakob Öqvist som får sig en liten jul-puss.

Tätt därefter dök hon även upp hos NRJ och kramade kärleksfullt om den unga kändismannen och programledaren Anis Don Demina.

Annons
Anis Don Demina, Carola Häggkvist

Det går inte att undgå glädjen som Carola fortsätter att sprida omkring sig. Vi kan inte annat än att säga grattis till ett otroligt lyckat år!

Foto: TT / Instagram

Annons