Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas oro efter chockerande bilderna på Runar

06 feb, 2023, 10:51 

Varningar, isoleringscell och hungerstrejkar.
Nu berättar Runar Sögaard själv om tuffa fängelsetiden.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Runar Sögaard är en fri man. Efter en 438 dagar i fängelse fick han lämna fängelset Storboda, där han suttit av sitt fängelsestraff för bokföringsbrott och grovt skattebrott.

Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjandeBrand logo
Här bryter Carola ihop – efter Amadeus avslöjande

På andra sidan stängslet möttes han upp av föräldrarna Frank och Margunn Sögaard, som lyckligt kramade om sin son. Margunn hade dessutom tagit med en jacka så att Runar inte skulle frysa.

Runar släpps ut från fängelset
Runar Sögaard är äntligen ute i det fria.
Annons
Runar Sögaard
Runar Sögaard berättar nu själv om tiden i fängelse.

Runar: ”Suttit i 7 olika fängelser”

Runar Sögaards tid i fängelse har varit väldokumenterad. Han har flertalet gånger fått byta fängelse och i en uppmärksammad intervju med Aftonbladet hävdade han att han blivit utsatt för ett ”beställningsjobb”.

Facebook skriver han nu själv om upplevelsen.

”På 12 månader har jag suttit i 7 olika fängelser, transporterats kors och tvärs i midjebälte, handklovar och fotkedjor som en samhällsfarlig våldsverkare och mördare. Systematiskt fabricerade varningar har orsakat 43 dagar i isoleringscell, nödvändig hungerstrejk i 66 dagar plus 4 dagars vattenstrejk för att om möjligt få upp chefernas ögon för olika övergrepp och all förnedring”, skriver Runar Sögaard.

Annons

”Lögner, övergrepp och förnedringar”

Runar Sögaard skriver vidare att den sista månaden i fängelsen tillbringades i en ”högrisk isoleringscell”.

”Trots att jag som aldrig någonsin varit deprimerad eller lidit av psykisk ohälsa i hela mitt liv, så påstod kriminalvården att jag var ”suicidal” och följaktligen benägen att begå självmord eller allvarligt skada mig själv samt att mitt liv skulle vara i fara enligt kriminalvårdens egen underrättelsetjänst”.

”Men nu har den svenska kriminalvårdens alla lögner, övergrepp och förnedringar äntligen tagit slut”.

Runars insikt efter tiden i fängelse

För ex-frun Carola Häggkvist, som Runar har sonen Amadeus tillsammans med, är det så klart väldigt jobbigt att ta del av ex-makens tuffa tid i fängelset – trots deras tidigare bråk.

Runar Sögaard
En överlycklig Runar Sögaard är äntligen ute i det fria.
Annons
Runar Sögaard
Runar Sögaard.

Runar får nu äntligen återse sin familj, när han inleder ett nytt kapitel i sitt liv.

”Nu ska jag skämma bort mina älskade söner, älska mina barn tills dom somnar av lycka, och visa min familj och mina vänner den tacksamhet och uppskattning de förtjänar. Min halvtidsvila är slut, och nu börjar den 2:a halvlek av mitt liv som drar igång. Allt som hänt i mitt liv fram tills nu har enbart varit en tid av förberedelser inför vad som nu väntar mig”, skriver han.

Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard och Runar Sögaard
Carola Häggkvist och Runar Sögaard med sonen Amadeus.

Foto: TT/Facebook

Annons