Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Carolas sågas efter beteendet i SVT:s sändning – erkänner vad som hände

30 aug, 2023, 08:30 

Carola Häggkvist tvingas lägga korten på bordet.

Annons

Carola Häggkvist är en av våra främsta artister genom tiderna, och i år firar hon hela 40 år som artist. Bland annat med ett överrasknings-uppträdande på Kristallengalan som sändes på SVT i måndags!

Men efter uppträdandet av låten Främling fick hon ta emot kritik, som hon nu svarar på.

Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill Carola helst sjunga med!

Carola kritiseras efter uppträdandet på Kristallen

Ihop med DJ:n Nause släppte Carola tidigare i år en remix av hennes hitlåt Främling, som gått varm på klubbar runt om i landet. Det var också den som Nause och Carola överraskade publiken med under Kristallen, och hon mottog lovord efteråt.

Men det var inte alla som jublade.

På plattformen X, tidigare Twitter, och i Carolas kommentarsfält var det flera som påpekade att det inte såg ut som att Carola sjöng själv. Istället verkade det vara en inspelning av hennes röst.

Annons

"Lite synd med playback när du har en så grym röst!" Skriver en användare.

"Hmmm......sjöng Carola playback i dagens sändning av Kristallen galan???" Skriver an annan.

Carola svarar på kritiken – sjöng inte live

Det skulle visa sig stämma. Till Expressen bekräftar både SVT och Carola att hon de facto inte sjöng live. SVT berättar att det var planerat, och att sångerskan behövde spara på rösten.

Carola själv väljer också att berätta hur det egentligen ligger till:

"Nause & jag har valt att just använda oss av originalsången från 83 då så många har minnen från just den versionen. Och i klubbsammanhang är det inte ovanligt med att lipsynka. Det fick bli så i går då jag jobbar rätt hårt och mycket nu" Skriver hon till Expressen.

Carola har tidigare anklagats för att använda play back, men har inte alltid bemött den kritiken. År 2006 frågade Aftonbladet stjärnan om hon sjungit till ett förinspelat spår under EM-invigningen, men då vägrade hon svara.

Foto: SVT/Instagram

Annons