Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas sentimentala insikt med dottern Zoe, 14 – efter alla tårar

02 dec, 2023, 20:00 

Carola Häggkvist sätter ord på känslorna.

Annons

Carola Häggkvist är en av Sveriges absolut största stjärnor med ett ständigt fullspäckat schema. Men om det är något hon alltid har tid för, är det sin älskade familj. Ja, sonen Amadeus, 25, och dottern Zoe, 13, är hennes två ögonstenar.

Idag har det gått elva år sedan hon adopterade dottern Zoe, och nu sätter hon ord på känslorna.

Sanningen om Carolas och Jimmys relationBrand logo
Sanningen om Carolas och Jimmys relation

Carola Häggkvist känslosamma ord om dottern Zoe – 11 år senare

På Instagram delar schlagerstjärnan ett bildspel på dottern Zoe, från liten till stor.

– Lill-tjejen som blivit stor! Mammas tjej som också gillar bilar. Här i Kickens bil.. hi hi ( Han gasade med bilen och hon skrek på engelska: ’again again’, skriver Carola under bilderna.

Och det finns en alldeles särskild anledning till att hon publicerar tillbakablicken just nu. Det har gått elva år sedan hon adopterade sin dotter från Sydafrika.

Annons

– 11 år har gått sedan hon kom hem och hon har förgyllt mitt liv och mitt hjärta. Så tacksam! Varje liv och hjärta är unikt. Varje människa räknas! Önskar dig en vacker helg. Glöm inte att just du som läser nu är älskad och värdefull!

Den som följt Carola vet att det var en kamp när hon hämtade hem Zoe. Hon har tidigare berättat om den tuffa resan till det underbara liv de lever ihop idag.

Carola Häggkvists kamp för att få hem dottern Zoe

Till och börja med var det Carolas ålder som satte käppar i hjulen. Hon fick höra att det skulle vara omöjligt att få adoptera Zoe.

Annons

– I Sverige måste du ha papprena klara vid 42. Och du får inte vara över 45 år när du blir godkänd. Det var på håret för mig och Zoe.

Men så kom april 2012, och Carola fick åka till Sydafrika för att hämta 3-åriga Zoe. Den lyckliga bebis-bubblan var dock kortvarig. När mor och dotter var på väg hem, var hon med om en riktig skräckupplevelse.

– Vi gick i ett konstigt område och där ska man inte vara när det är skymning. En polis började gå efter mig i allt snabbare tempo. De hade fått tips om att jag kunde vara en person som kidnappade barn och böjde sig ner och frågade Zoe var hennes mamma var – och hon pekade glatt på mig, har Carola berättat.

Polisen krävde att få se papper. Papper som Carola inte hade med sig. Hon blev således tvungen att följa med till polisstationen, där känslorna tog över:

– Det var mitt livs värsta ögonblick, det var helt fruktansvärt och kändes som en skräckfilm. När vi kom till polisstationen kunde jag inte hålla tillbaka tårarna medan Zoe tittade på ett barnprogram.

Efter ett hårt förhör fick Zoe och Carola ta sig till hotellet, och idag är detta ett minne blott. Och tänk så bra det blev. Som en följare uttrycker det i Carolas kommentarsfält:

"Vilken tur hon hade som fick komma just till dig, och ditt stora hjärta"

Carola Häggkvist och dottern Zoe sjunger på scen
Zoe har gått i sin mammas fotspår, och älskar också att sjunga och stå på scen.

Foto: TT

Annons