Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas son Amadeus Söögards känga till TV4 – i direktsändning

10 jul, 2022, 20:56 
Artisten och fotbollsspelaren Amadeus hade ett och annat att förmedla.
Annons
Amadeus Sögaards ord om relationen mellan Carola och Runar: ”Inte asbra…”Brand logo
Amadeus Sögaards ord om relationen mellan Carola och Runar: ”Inte asbra…”

Att vara känd innan man ens är född sätter sina spår. Det kan Amadeus Sögaard stämma in på, som föddes in i rampljuset. Så blir det nämligen, om man växer upp med Carola som mamma, och Runar Sögaard som pappa.

Under söndagsmorgonen gästade han Nyhetsmorgon för att uppträda med sin nya låt, som handlar om just det – att växa upp med kända föräldrar. I låten passar han även på att pika kanalen han gästar, som verkar ha haft ett finger med i spelet.

"Hade kunnat skrivas betydligt sjukare grejer"

Amadeus har inte alltid gått i sin mammas fotspår och hållit på med musik. Hans egentliga jobb är fotbollsspelare, och han spelar i Brommapojkarna. Nu gör han sitt andra år i musikbranchen, och debuterar dessutom på svenska.

Den nya låten Säg mig hur jag mår, handlar alltså om hans uppväxt, ett ämne som han pratat om förut. I podcasten Hitfabriken berättade han om hur han ser på att ha växt upp i rampljuset.

Annons

– Jag har inte lidit av det. Jag har haft jättefina föräldrar och familjer. Men saker har varit jobbigt. Det som står i tidningarna är vad det är, men det är tio procent av det som händer. Så man kanske tänker: ”det har skrivits fett mycket!”. Ja, men det har också hänt mycket. Det hade kunnat skrivas betydligt sjukare grejer, berättar Amadeus.

Carola Häggkvist och Runar Sögaard var gifta mellan 1990 och 2000.

Subtila kängan

Låten är mer personlig än någonsin och Amadeus berättar för Anders Pihlblad att han försöker säga sin verklighet. I låten sjunger han om både sin mamma och pappa. Raden "Sett varenda scen, morsan i Aten, det kändes som en evighet" till exempel anspelar på mamma Carolas Eurovision-medverkan 2006 i just staden Aten, med låten Evighet.

Men det är inte bara Carola och Runar som omnämns i låten. Redan första raden passar han på att pika kanalen han gästar.

"Jag var femton år. TV4 frågar vill du ”Dance”? Driver du med mig, klart jag säger nej. Dom vill bara ha mitt efternamn." sjunger Amadeus.

Anders Pihlblad som senare intervjuade honom verkade dock inte stött å sin arbetsgivares vägar, utan det var alltjämt god stämning.

Amadeus Sögaard under sitt uppträdande med låten Säg mig hur jag mår.

Foto: TV4/TT

Annons