Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas starka ord om svåra tiden – väljer att berätta: "Levt under rädsla"

18 okt, 2022, 18:00 
Indra Nordemar

Carola Häggkvist öppnar nu upp sig.

Annons
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”Brand logo
Hör Carolas ärliga ord om äktenskapet med Runar: ”Lurade mig själv”

Carola Häggkvist är inte bara en av Sveriges största schlagerdrottningar utan även drottning på sociala medier, mer eller mindre. Med sina 231 000 följare på Instagram är hon inte plattformens största, men kanske den svenska profil som öppet delar med sig av sina känslor allra mest.

I sina inlägg skriver hon ofta om världsproblem och livshändelser. Och nu gör hon det igen. I samband med att hon lyfter de förtryckta kvinnorna i Iran väljer hon även att avslöja sina egna erfarenheter.

Carola Häggkvists kamp

Carola tidigare uttryckt att hon blivit utsatt för hot och kvinnoförtryck.

"Som mamma, kvinna och som människa. Att jag står upp i dag är för mig ett under", har det tidigare låtit bland annat.

Annons

Därför har nu situationen i Iran blivit en hjärtefråga för Carola, som försöker gör allt hon kan för landets offer.

"Vänner, .. vad säger man till sin vackra dotter 13 år om att det idag finns länder där man fängslar flickor i hennes ålder och slår ihjäl dem för att de inte bär en påtvingad bonad på huvudet på rätt sätt…?, skriver Carola i ett nytt inlägg och fortsätter:

"Det är overkligt för oss i Sverige att så många länder idag förtrycker sina medborgare på ett så blodigt diktatoriskt sätt. Iran är ett av dem där vi behöver ropa ut sanningen för omvärlden. För våra barn & oss själva."

Carolas starka ord om de tuffa tiderna

Carola väljer att inte gå in på detalj när det kommer till det hon själv varit med om. Men med en så pass gedigen karriär som hon har, och som gett en hel del klirr i kassan – kan det tänkas att hon blivit utsatt en eller två gånger.

På Instagram skriver hon nu:

"Kvinna, Liv, Frihet. Ord vi tar för självklara i vårt land. Även om det finns en bit kvar att gå även här. (Jag har ju själv varit utsatt för psykisk misshandel och förtryck i flera år.. levt under rädsla och hot även när jag rent lagligt var ’fri’. ) Hur lång tid och hur mycket ska vi kvinnor behöva ta och utstå innan vi dör på insidan för att sedan på något mirakulöst sätt, likt en blodig lejoninna uppstå igen FÖR rätten till att leva och vara de unika varelser vi är?"

Foto: TT

Annons