Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas stora sorg – efter hemska beskedet om nära vännens död

12 maj, 2022, 18:00 
AvIndra Nordemar

Carola Häggkvist sörjer sina kära vän som plötsligt avled häromdagen.

Annons
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära svenska kändisarna som lämnat oss 2022

På onsdagen nåddes det svenska folket av den hemska nyheten att den folkkäre profilen Kjell Lönnå hastigt gått bort, 85 år gammal.

“Slutet kom plötsligt. Sorgen är obeskrivlig. Vi älskade honom så. Vi ber om att få sörja honom i fred”, skrev familjen i ett meddelande till Sundsvalls Tidning.

"I lördags stod han på scenen och gjorde det han älskade mest, att vara mitt i sången bland sina körer. Nu finns han inte längre bland oss. Han är bortom bergen och blommorna, men inte bortom sången. Alltid i sång”, skrev familjen vidare.

Sorgen efter Kjell Lönnås död

Kjell sörjs även av vänner och kollegor. Han var en uppskattat körledare av många och har synts och hörts i flera olika sammanhang i både tv och radio.

Annons

Det var genom passionen för musik som Kjell och Carola lärde känna varandra för många år sedan, och blev goda vänner livet ut. Carola är djupt bedrövad av Kjells bortgång, och talar nu ut om sorgen på sin Instagram:

"Men, kära Kjell.. vad är det som når mina öron här i Jakobs kyrka i Oslo? Har du dragit vidare och uppåt nu kära vän..?"

Carolas rörande ord efter dödsbeskedet

Hon fortsätter:

"Du bjöd mig in i familjen, nästan som din dotter. Du vågade ta ut svängarna och ’viftade’ med både kavaj och kropp på ett osvenskt och modigt sätt. Ditt positiva och inspirerade ansiktsuttryck när du dirigerade din älskade kör kan ingen glömma!"

"Tack älskade Kjell för Allt du gav oss, hela kör Sverige och alla som du värmde med din personlighet och Tv-program. Nu tänker jag extra mycket på dig nu när jag spelar in min sång som heter just ’Himmelsfärden’ ( De sa Han lever.’ ) … Åh vilka fantastiska körer du måste få höra nu där du är.. Nu får du sjunga i den himmelska kören älskade vän."

Foto: TT

Annons