Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas tårfyllda beslut för dottern Zoe – är som man trott

21 mar, 2024, 08:00 
Carola Häggkvists känslosamma ord om dottern Zoe.
Annons

Carola Häggkvist har i över 40 års tid stått på scen, underhållit publiken, bjudit på den ena hiten efter den andra och sett till att skapa en show som fått publiken att applådera vilt.

Allt om Carola Häggkvist!Brand logo
Allt om Carola Häggkvist!

Men hon är så mycket mer än bara artist. Privat är hon mamma till två underbara barn: sonen Amadeus Sögaard, 26, och dottern Zoe Häggkvist, 14.

Att bli tvåbarnsmamma var inte givet. Carola har pratat öppet om kampen för att få bli mamma till Zoe, som hon adopterade 2012, och delat med sig om den svåra adoptionsprocessen.

Zoe Häggkvist, Amadeus Sögaard och Carola Häggkvist
Carola Häggkvist med barnen Amadeus Sögaard och Zoe Häggkvist.Karin Törnblom/TT

Carolas känslosamma ord till Zoe

Till slut fick hon äntligen hem Zoe. Carola är extremt stolt över sin dotter, något som märks om man skrollar igenom hennes sociala medier och ser alla inlägg hon tillägnar dottern.

Annons

Carola är mån om att ge sina barn en bra uppväxt. Hon försöker ge tillbaka allt det goda från sin egen barndom, för hon vet att det kommer en tid då barnen lämnar boet och prövar sina egna vingar.

”Man har dom till låns en liten stund tills de kan flyga själva. Tänker att jag vill ge allt det goda mina föräldrar gav mig som ung”, skriver hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.

”Hoppet om en bättre värld”

Carola reflekterar över hur hårt klimatet blivit, hur barn mobbar varandra och är elaka på sociala medier. Det är inte den världen hon och Zoe vill leva i.

Nej, Carola vill att det ska vara fred på jorden och att det ska råda samma lugn som hon kände när hon turnerade med Per Erik Hallin i Sveriges kyrkor på 80-talet.

”Min önskan är att min dotter ska få känna detsamma och alla ungdomar runt om i Sverige och alla länder. Hoppet om en bättre värld i harmoni, här och i evigheten”, skriver Carola och tackar Zoe för att hon är hon.

”Tack Zoe för allt du betyder för mig, all glädje du ger och allt vi lär oss av varandra”.

Foto: TT/Instagram

Annons