Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carolas uppmaning till deltagarna: "Det är inte över för än det är över!"

07 maj, 2024, 16:30 
Victoria Morand
Nu avslöjar Carola hur man ska gå tillväga för att vinna Eurovision.
Annons
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!Brand logo
Uppgifter: Victoria till Eurovision • Abdikerar – men vägrar säga när • Sofias stilsäkra statementlook – 3 kungliga snackisar från vecka 16!

Duon som tog hela sverige med storm, Marcus & Martinus, kommer att kämpa för en svensk seger i den stora musiktävlingen Eurovison!

Nu ger den tidigare Eurovision-vinnaren och veteranen Carola sina bästa tips till killarna inför finalen på lördag.

Den norska duon och Carola.Johan Nilsson/TT

Uppladdningen inför Eurovision

Carola Häggkvist, 57, har tävlat för Sverige tre gånger och vann hela tävlingen 1991. På grund av just dem meriterna ville hon ge sina bästa tips till duon.

Annons

– Det är fokus enda till det är klart. Du bara måste komma i mål. ”It ain’t over until it’s over”. Och också passionen, se till att man är lite ”relaxed” och ”kick some butt” liksom, säger Carola.

Martinus Gunnarsen, 22, håller med.

– Inte börja övertänka. Man ska bara ha det roligt. Det gick ju bra i Melodifestivalen så det är ju bara göra det samma i Eurovision så får man bara hoppas på det bästa, säger han.

Claudio Bresciani/TT

Startskottet går av ikväll!

Ikväll går Eurovision song contest äntligen av stapeln och då är det femton länder som tävlar om tio finalplatser – Sverige har redan i finalplats och tävlar först på lördag.

Annons

Marcus & Martinus har flera gånger sagt att de ska göra allt för att vinna. Samtidigt vet de om att det är en svår uppgift.

– Sverige har ju aldrig vunnit två år på raken. Men nu tycker jag det är på tiden. Vi får vänta och se, säger Marcus Gunnarsen, 22.

– Med lite norskt blod så. Ni är grymma, svarar Carola som ger tvillingarna varsin kram innan de skiljs åt.

Lycka till på lördag Marcus och Martinus!

Bild: TT

Annons