Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Carolina Gynnings bakslag – blev inte alls som hon hoppats på: "Borde ha..."

04 sep, 2023, 12:30 
AvGabriella Hall

Carolina Gynning har sålt sitt hippiehus. Priset blev inte vad hon hoppats på.

Annons

Hemmet Carolina Gynning lagt ner hela sin själ i är sålt. Sedan i början av sommaren har lyxvillan på 242 kvm med både pool och sjöutsikt legat ute för försäljning. Utgångspriset som till en början låg på 15 miljoner kronor kom att sänkas till 13,5 miljoner kronor. Självaste slutpriset blev något annat.

Försäljningen borde gått bättre

Affären slutade i en vinst för husköparen och en miljonsmäll för konstnären. Gynning sålde sin villa tillsammans med mäklaren Maria Petterson som menar att smällen inte borde blivit så stor.

Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattanBrand logo
Guldbaggegalan 2023: Bilderna från röda mattan

Tuffa tider på bostadsmarknaden och räntehöjningen som kom strax efter bostaden lagts ut för försäljning ligger bakom det låga priset, tror Maria Petterson. Hon menar även att affären kunde gått bättre om de hållit på längre men så blev det inte. Kontraktet är signerat och slutpriset hamna på 12 miljoner kronor.

Den borde ha gått lite högre, säger Maria Petterson till Expressen.

Carolina Gynning
Gynnings BOHO-stil.

Carolina Gynnings gigantiska drömgård

Försäljningen är över, Gynning har tagit smällen och nu är hon redo för ett nytt kapitel. Bakom sig lämnar hon hippiehuset i morden stil för att ta sig an ett renoveringsprojekt från 1830-talet. Hon har äntligen hittat drömgården.

Annons

En fastighet med flera lador, flera öar och fyra hektar mark som rymmer flera framtida planer. Exempelvis är det tal om att bygga ett kuddrum tillgänglat inspelningen av hennes och Carina Bergs podd "Gynning och Berg – Hittar sig själva". I podden pratar Gynning om den gigantiska gården hon gått och köpt och om sökandet efter hennes nya livsprojekt:

"Jag har letat över hela Sverige höll jag på att säga, men det har jag inte, men i alla fall i Ekeröområdet där jag tycker att det är så fint. Jag har nog letat nu i säkert åtta år efter det perfekta stället".

Foto: TT

Annons