Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Carolina Klüfts ärliga ord om beslutet med maken

Carolina Klüfts ärliga ord om beslutet med maken

Carolina Klüft älskar att vara aktiv, men vill ha lugn och ro i sin vardag.

Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar
Slå på ljud

Carolina Klüft är en av Sveriges mest framgångsrika och älskade idrottare genom tiderna. Åren efter karriären har innehållet en hel del offentliga uppdrag, men till slut tröttnade hon på uppmärksamheten och bor numera i Järvsö med sin make Patrik och deras tre döttrar.

Som verksamhetschef för prins Daniels stiftelse Generation Pep brukar hon när det inte är pandemi pendla till Stockholm ett par dagar i veckan, men att flytta tillbaka kommer inte bli aktuellt igen, berättar hon i en lång intervju med Expressen.

– Nej, nej, det kommer vi aldrig att göra. Åtminstone som det känns nu, vi har rotat oss och den äldsta dottern har börjat i skolan här. Det enda som känns jobbigt är avståndet till familj och vänner som jag har kvar i Småland och andra delar av Sverige. Det är väl den enda nackdelen egentligen.

Carolina Klüft brinner för sitt jobb med prins Daniel

Carolina är fortfarande en väldigt aktiv person som tränar flera dagar i veckan och tar gärna på sig uppdrag som har med sport eller aktiv livsstil att göra, så som att delta i programmen Mästarnas Mästare och Superstars, eller som i sommar när hon ska vara friidrottsexpert under sommar-OS. Så att hon brinner för sitt jobb i Gen Pep kommer kanske inte som någon överraskning.

– Vi har ojämlik hälsa i Sverige. Barn och ungdomar har olika förutsättningar för att få en god hälsa och det måste ske en förändring där, det är en oerhört viktig fråga som jag verkligen brinner för.