Caroline af Ugglas: "Jag har blivit lämnad av min pojkvän!"

Balladen "Snälla, Snälla" tog sångerskan Caroline af Ugglas till en finalplats i Melodifestivalen. Men bakgrunden till låten är allt annat än en seger. - Jag har blivit lämnad, berättar hon.

Med sin Janis Joplin-doftande ballad kammade sångerskan Caroline af Ugglas inte bara hem svenska folkets röster utan också en eftertraktad finalplats i Melodifestivalen. Och det var en rejält lycklig Caroline som sträckte händerna över huvudet och firade sin triumf. Men ursprunget till låten är allt annat än en glad seger. Balladen handlar om otrohet, sorg och ensamhet och för Expressen berättar Caroline att texten är självupplevd.

– Det har hänt både en och två gånger att jag har varit den som har både lämnat och blivit lämnad. Det är nästan ännu värre att vara den som går till någon annan, för då kommer det dåliga samvetet och man kan inte tycka synd om sig själv, säger hon.

“Jag har varit lite av en psykolog”

Idag lever Caroline af Ugglas i en lycklig relation med sin man Heinz, som hon också skrivit låten med. Men visst bubblar de gamla, smärtsamma, känslorna upp till ytan ibland. Speciellt när uppbrotten och brytningarna kommer nära inpå henne själv.

– Jag har väldigt många runt mig som har gått igenom skilsmässor, och det är för jävligt när folk inte kan få ihop sina liv. Jag har alltid varit lite av en psykolog och varit den som folk har pratat med, och jag hämtar inspiration från människor runt omkring mig.

Av Johanna Fredriksson

Foto: TT