Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Cecilia Gyllenhammar sol och vårad – nu åtalas exsambon

26 jun, 2019, 12:00 
Cecilia-Gyllenhammar
Pojkvännen stal Cecilia Gyllenhammars smycken värda 800 000 kr. Hon kände tidigt av varningssignalerna, men blundade för det: "Jag var ju så förälskad". Nu åtalas bedragaren för grov stöld.
Annons

I dag ångrar den framgångsrika författaren djupt att hon släppte in en tjuv i sitt hem. Cecilia Gyllenhammar har fått tjata på expojkvännen att följa med henne till respektive pantbank för att lösa ut smyckena.

Cecilia-Gyllenhammar

– Han var en sån skicklig lögnare, han ljög med sina blå vackra ögon och bedyrade sin kärlek och var ömsint och charmerande. Det är en ganska förfärlig historia som jag har varit med om. Jag blev väldigt förälskad, men han lurade mig, berättade Cecilia Gyllenhammar för Svensk Damtidning för en tid sedan.

Cecilia Gyllenhammar skrev om händelsen

Cecilia Gyllenhammar blev sol-och-vårad och mannen lurade av henne 800 000 kronor.Under hösten 2015 och våren 2016 misstänks mannen ha stulit juveler och kontanter. Två av smyckena är riktiga dyrgripar, ett halsband och ett armband från Bulgari. Halsbandet är i 18 karat, guld med briljantslipade diamanter, värderat till 330 000 kronor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
PG-Gyllenhammar
Pehr G Gyllenhammars är far till Cecilia Gyllenhammar.

Hon tar upp hjärtesveket i sin senaste bok ”Sängkammartjuven” som är baserad på händelsen.– Min pappa har inte läst boken, men vi pratar mycket om saker och ting, berättar Cecilia, som är industrimagnaten Pehr G Gyllenhammars äldsta dotter.81-årige PG Gyllenhammar har blivit pappa igenLäs mer

 

Cecilia-Gyllenhammar

– Det var fruktansvärt. Det var en sån chock. Efter det hela så var det vissa saker som jag kunde ha sett. Men jag var så besatt, för att äntligen nu skulle jag få älska. Det är ju ganska förmätet, men den här erotiska drömmen om att få älska och bli älskad, säger Cecilia.

Annons

För drygt tio år sen blev hon också lurad på pengar, när hon lånade ut 30 000 kronor till en man som hon hade en relation med.

En spricka i kristallen

Cecilia bor i Vasastan och är författare på heltid. Hennes bok “En spricka i kristallen” blev mycket uppmärksammad då hon skrev om sin barndom på ett synnerligen utlämnande sätt. Hon skriver litet var som helst hemma, vid köksbordet, i soffan. Ett ganska ensamt jobb, tycker hon, utan regelbundna tider. Hon måste själv disciplinera sig. Inspirationen finner hon i vardagen och genom allt som hänt henne. Hon skriver nyckelromaner, där personer i hennes bekantskapskrets kan känna igen sig själva eller andra, något som medfört att vissa vänner svikit, blivit rädda och försvunnit.

Cecilia Gyllenhammar

Andra tycker bara det är roligt. Hennes andra roman, Stäpplöperskan, skildrar hur Suss försöker försonas med sin mor och även hur äktenskapet med hennes man, Fredrik von Krusenstjerna, håller på att haverera. De var gifta i tretton år och har två barn tillsammans. Cecilia har också ett barn med sin första man, Magnus Lindberg.

Läs ett längre reportage om Cecilia Gyllenhammar i plus.

Foto TT/ Karin Törnblom

Annons