Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Céline Dion obotligt sjuk – världsstjärnans hjärtskärande ord

08 dec, 2022, 11:23 

Världsstjärnan Céline Dion har drabbats av en obotlig sjukdom.

Annons
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

I ett klipp på Instagram berättar Céline Dion att hon drabbats av den autoimmuna sjukdomen stiff person syndrome. Sjukdomen påverkar det centrala nervsystemet och leder till stela muskler och smärtsamma muskelkramper.

– Medan vi fortfarande lär oss om den här ovanliga sjukdomen så vet vi att det är den som har orsakat alla spasmer jag har haft, säger hon i klippet och berättar att hon tvingas ställa in sin Europaturné nästa år.

– Jag har haft problem med hälsan under en längre tid. Det har varit väldigt svårt för mig att hantera och prata om allt som jag gått igenom. Det känns tufft att behöva meddela att jag inte kommer kunna genomföra turnén.

Céline Dion
Céline Dion ställer in efter att ha drabbats av obotliga sjukdomen stiff person syndrome.

Céline Dion ställer in Sverigekonsert

De senaste åren har Céline Dion tvingats ställa in flera konserter. Först var det coronapandemin som satte käppar i hjulet, sen var det den sviktande hälsan.

Annons

I april meddelade världsstjärnan att hon ställer in sin Sverigekonsert för tredje gången. Även den här gången kom beskedet i ett känslosamt inlägg på Instagram.

– Jag är så ledsen att vi måste ändra våra turnéplaner för Europa en gång till. Först behövde vi flytta showerna på grund av pandemin och nu är det mina hälsoproblem som gör att vi måste skjuta upp spelningarna och tyvärr måste ställa in några också, sa hon enligt Aftonbladet.

Barnens fina stöd efter tuffa beskedet

Den fruktansvärda sjukdomen är mycket ovanligt och enligt Céline Dion påverkas bara en på miljonen.

Hon säger vidare i klippet att hon saknar att få stå på scen och sjunga framför sina fans – men att allt nu handlar allt om att få kontroll på hälsan.

– Jag har ett fantastiskt team av läkare som arbetar tillsammans med mig för att hjälpa mig att bli bättre och mina värdefulla barn som stöttar mig och ger mig hjälp, säger Céline Dion.

Foto: TT

Annons