Charlie Gustafsson i stor intervju: ”Jag är en grubblare”

NU GRATIS

Han fick sitt genombrott i succéserien Vår tid är nu, och visst kunde man förstå att Nina inte kunde motstå glada, charmiga kocken Calle! Skådespelaren Charlie Gustafsson är lika charmig i verkligheten, men personlighetsmässigt ligger han långt ifrån Calle: ”Jag är en ångestriden människa”.

I succéserien Vår tid är nu är rollfiguren Calle en ganska okomplicerad och glad kille. Men den personligheten ligger långt ifrån skådespelaren Charlie Gustafsson privat – han beskriver sig till och med som ångestriden. Hans flickvän, sångerskan Amy Diamond, erbjuder visserligen en trygg axel att luta sig mot, men Charlie har också funderat på att börja gå i terapi:

– Det kan ju bli jobbigt för min partner att lyssna på allt jag grubblar över, säger han till Svensk Damtidning.

Charlie Gustafsson och Amy Diamond.

Charlie Gustafsson och Amy Diamond.

Charlie Gustafsson gör just nu huvudrollen i pjäsen Människans hemlighet på Playhouse Teater i Stockholm. Hittills har han mest sysslat med tv och film, teater har han bara prövat på som amatör; men i vår är det alltså scenen som gäller.

– Jag tyckte det var en spännande pjäs när jag läste den. Jag har filmat mycket men inte gått scenskolan och sådär, så det här var ju en rolig utmaning. Och jag gör gärna mer teater!

Charlie spelar karaktären Calle i succéserien ”Vår tid är nu” tillsammans med Hedda Stiernstedt som spelar Nina.

Charlie spelar karaktären Calle i succéserien ”Vår tid är nu” tillsammans med Hedda Stiernstedt som spelar Nina.

Pjäsen tar sin början i en nätdejt, men det är bara professionellt som Charlie utforskar nätdejtingens värld. Privat är han nämligen sambo med sångerskan Amy Diamond sedan flera år.

Blir lite neurotisk och orolig

Charlie och Amy träffades utanför en bar genom en gemensam vän, och bor idag tillsammans i en sekelskifteslägenhet på Södermalm i Stockholm. De två har en hel del likheter – Charlie beskriver sig själv som en ångestriden grubblare och Amy har tidigare berättat öppet om sin panikångest – och har alltså stor förståelse för varandra.

– Men Amys ångest ser ut på ett annat sätt än min. Vi är ganska bra på att väga av vem det är som behövs tas hand om nu. Det kan vara skönt att sätta sina egna tankar åt sidan också.

– Om jag mår dåligt men hon mår sämre, så tänker jag att jag inte har tid med mitt just nu. Det kan vara befriande!

Man blir lite neurotisk och orolig över vissa saker.

Charlie Gustafsson fick sitt genombrott i succéserien Vår tid är nu – men just nu spelar han på Playhouse Teater i Stockholm. ”Teater känns som en spännande utmaning, jag har mest jobbat framför en kamera”, säger Charlie.

Charlie Gustafsson fick sitt genombrott i succéserien Vår tid är nu – men just nu spelar han på Playhouse Teater i Stockholm. ”Teater känns som en spännande utmaning, jag har mest jobbat framför en kamera”, säger Charlie.

Och Charlie inser förstås att han kanske inte är helt lätt att leva med:

– Det kan väl bli jobbigt för min partner att lyssna på alla de här grejerna som jag grubblar över. Tyvärr grubblar jag lite för mycket. Det finns en nivå där man grubblar för mycket och ibland kanske vänder och vrider på saker mer än nödvändigt.

– Det gör att man blir lite neurotisk och orolig över vissa saker. Även över de små sakerna. Och det är lite dumt för då kan man tappa fokus på det som är viktigt.

Charlie berättar att det kan handla om allt från om ifall han köpt rätt julklappar, till om han kanske har sagt något dumt till någon.

Har du hittat verktyg för att kunna hantera dig själv?

– Både och. Jag gick i terapi när jag var yngre men jag borde nog träffa någon igen tror jag. Men man jobbar på det hela tiden och lär sig mycket om sig själv. ”Om jag gör det här så reagerar jag så här” och så vidare. Då blir det lättare att navigera i det.

Hela härliga gänget från Vår tid är nu – i höst får vi äntligen återse dem!

Hela härliga gänget från Vår tid är nu – i höst får vi äntligen återse dem!

”Det är bra att nätdejting finns”

Även om Charlie och Amy träffades genom en gemensam vän och inte på nätet är hans inställning till nätdejting positiv.

– Jag har flera vänner som har träffats på nätet så min inställning är positiv. Det är klart det kan utvecklas till att bli slit- och slängrelationer. Men det är bra att det finns, och funkar det så…!

– Jag tror att för många handlar nätdejting om att man kan vara sig själv ganska länge i det. Man kan prata med någon och uttrycka sig varsamt och med eftertanke när man skriver.

I succéserien Vår tid är nu bedrar Charlies karaktär Calle sitt livs kärlek Nina, något han förstås ångrar djupt. Charlie har en bestämd åsikt om otrohet eller för den delen öppna relationer:

– Allt handlar väl om vad man har bestämt för hur ens relation ska se ut. Min inställning är nog generellt väldigt negativ. Jag tycker det är dumt och vidrigt.

– Och det är orättvist framför allt! Orättvisan i att en har varit lojal och en inte har varit det. Det är det som är det osköna.

Har du själv varit otrogen eller blivit bedragen?

– Ja, jag har varit utsatt för det men jag vet inte riktigt om jag vill prata om det…

Läs mer:

Svenska sommaridyllen där Janne Åström laddar sina batterier

Josefin Johansson: ”Att jobba med humor var det enda jag ville”

Stor intervju med Tilde de Paula: ”Lyfter som människa”

Foto: TT