Charlotte Perrelli om programledarrollen i Allsång på Skansen: "Känns självklart"

Charlotte Perrelli om programledarrollen i Allsång på Skansen: "Känns självklart"

Nu berättar schlagerdrottningen!

7 saker du inte visste om Charlotte Perrelli
1:04

Efter reklamen: 7 saker du inte visste om Charlotte Perrelli

(1:04)

Slå på ljud


Kändisarna som lett Allsång på Skansen har avlöst varandra. Fram till 1950 var det Sven Lilja som hade stafettpinnen, därefter har vi sett Egon Kjerrman, Bosse Larsson, Lasse Berghagen, Anders Lundin, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund och Sanna Nielsen i den prestigefyllda rollen.

Men i somras gav Sanna chockbesked att årets Allsång blev hennes sjunde och sista säsong. Sedan dess har svenska folket väntat ivrigt på vem den nya programledaren blir – och det har spekulerats hejvilt.

Ja, namn som Calle Moreus, Kristin Kaspersen och Pernilla Wahlgren är några av de namn som nämnts i spekulationssammanhang. Men nu ger schlagerdrottningen Charlotte Perrelli ett besked!

Perrelli och Nielsen tillsammans på Allsångscenen tidigare i år.

Erik Simander/TT

Charlotte Perrellis beslut med maken Anders Jensen

Tidigare i år berättade Perrelli plötsligt att hon kommer trappa ner – och ge hennes make Anders Jensen mer tid till sitt arbete:

”När Anders och jag träffades för tio år sedan var jag mitt uppe i min karriär. Extremt busy och tyckte inte riktigt jag hade tid med kärlek. Jag skulle precis släppa min andra träningsbok, göra Mello med The Girl och ett helt album. Släppa en hel kollektion med parfymer och krämer ….. det var mycket promotion och fulltecknad kalender, varje dag!”, skrev hon då på sin blogg.

Hon fortsatte:

”Första åren tillsammans jobbade jag otroligt mycket och hårt som jag alltid gjort. Anders reste med mig överallt. Långa turnéer.”

Makarna Perrelli-Jensen.

Karin Törnblom/TT

Perrellis besked om Allsång på Skansen

Nu vill hon alltså ge tillbaka i form av tid till sin kärlek. Men fansen håller inte med. Det är nämligen många som menar att de vill se Perrelli axla Allsång-programledarrollen.

Men hon kan ju inte vara alla till lags – och det låter åt att göra fansen besvikna.

– Jag kommer jättegärna dit som gäst och sjunger men nej det är inte “my cup of tea”, jag vet inte riktigt vad som skulle krävas för att jag skulle hoppa på den riktigt, men nej det är ingenting som känns självklart såhär, säger Charlotte till Hänt.

Foto: TT