Charlotte Perrellis markering mot maken Anders Jensen

Charlotte Perrelli kommer inte ändra sig för maken Anders Jensens skull.

Slå på ljud

Charlotte Perrelli är en av Sveriges absolut mest ikoniska artister och underhållare men det var inte så hon startade sin karriär. Innan var hon känd under sitt flicknamn Charlotte Nilsson och när hon gifte sig med ex-maken Nicola Perrelli tog hon hans efternamn.

Det tog ett bra tag innan det nya efternamnet satt i ryggmärgen på svenska folket och en skilsmässa och ett nytt äktenskap senare håller hon fortfarande fast vid namnet Perrelli.

När hon och maken Anders Jensen gifte sig förklarade hon beslutet i ett inlägg på Instagram.

”Jag kommer fortsätta heta Perrelli i efternamn då mina barn heter det och jag vill ha samma efternamn som dem. Jag lägger till Jensen som mellannamn fast privat. Som artist kommer jag behålla mitt artistnamn Charlotte Perrelli”, skrev Charlotte i ett inlägg på Instagram i samband med bröllopet mellan henne och Anders.

Charlotte och Nicola Perrelli tillsammans 2008.

Karin Trnblom/TT

Vad tycker då Nicola om beslutet av Charlotte att behålla Perrelli som efternamn? I en intervju med Aftonbladet för några år sedan var han klart kritisk.

– Nu är vi skilda och jag vill ha tillbaka mitt namn, punkt slut. Jag är inte svensk, jag är italienare och så här funkar det i Italien. Du behöver inte hedra mig genom att behålla mitt namn. Ta bort det bara, punkt slut, sa Nicola till Aftonbladet år 2012.