Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockbeskedet: Bäst i test läggs plötsligt ned

24 mar, 2023, 07:59 

Nu kommer ett trist besked om Bäst i test på SVT.

Annons

Varje fredag bänkar sig otaliga svenskar framför tittarfavoriten Bäst i test på SVT.

Med Babben Larsson och David Sundin i spetsen har programmet blivit en succé, men nu, mitt i säsongen, kommer ett tråkigt besked.

Därför slopar SVT tittarsuccén ”Bäst i test” – framtiden för Babben Larsson och David SundinBrand logo
Därför slopar SVT tittarsuccén ”Bäst i test” – framtiden för Babben Larsson och David Sundin

Bäst i test försvinner från tablån

Det är SVT som rapporterar att Bäst i test efter pågående säsong kommer plockas bort helt ur tablån. Det hela rör sig om att kanalen förlorat rättigheterna till konceptet, bekräftat SVT. De kunde helt enkelt inte matcha kostnaderna för programmet.

Sju säsonger har alltså nått vägs ände, och nu är framtiden för det omtyckta familjeprogrammet oviss.

Enligt uppgifter till SVT kan programmet istället sändas i en annan kanal framgent, vilket alltså innebär att någon annan köper upp rättigheterna efter SVT. Vad som händer med Babben och David Sundin återstår då att se.

De gästar sista säsongen av Bäst i test

Bäst i test finns runt om i världen, och har inte minst blivit en succé i Storbritannien där det går under namnet Taskmaster. Det var också där succén började.

I programmet ska en panel med folkkära svenskar tävla i knepiga utmaningar, som garanterar en hel del skratt hemma i tv-sofforna.

Den sjunde, och alltså sista säsongen på SVT, har en panel bestående av Marko ”Markoolio” Lehtosalo, Nikki Amini, Linnéa Wikblad och Henrik Nyblom. Under säsonger har gäster som förbundskapten Janne Andersson och podcastaren Edvin Törnblom prövat lyckan i David Sundins tokiga påhitt.

Foto: TT/SVT

Annons