Chockbeskedet! Björn Borgs bäste vän Tommy Engstrand är död

Chockbeskedet! Björn Borgs bäste vän Tommy Engstrand är död

CORNELIA NORDSTRM / XP / TT

Björn Borg sörjer sin nära vän och mentor Tommy Engstrand, som avlidit vid 81 års ålder.

Kändisar som lämnat oss 2021
Slå på ljud

En legendar har gått ur tiden. Björn Borgs bästa vän Tommy Engstrand är död, det bekräftar vännen Åke Wilhemsson till Aftonbladet.

– Han dog ju för att han hade väldigt svårt med andningen sista året, kan man säga. Så det har blivit sämre och sämre och sen gick det inte längre. Han har haft kol som är väldigt jobbig. Jag har själv det, så jag vet hur jävligt det är, säger han till tidningen.

Tommy Engstrand hade en gedigen karriär som journalist och sportkommentator och var en av de personer i Sverige som stod Björn Borg allra närmast.

I samband med den före detta tennisspelarens 65-årsdag den 6 juni intervjuades Engstrand av Expressen. Där mindes han med värme Björn Borgs 40-årsfest, ett av många fina minnen de hade ihop.

– Det var en otroligt kul tillställning som började med att vi uppvaktade honom på morgonen där ute, ett skrivargäng som hade följt honom under alla år. Björn var på ett sprudlande humör och på kvällen var det stor middag med massa lekar och elände, hoppa i säck och sådana saker, sa Tommy Engstrand då.