Chockbeskedet i Let's Dance! Rickard Sjöberg bryter med danspartnern

20 apr, 2023, 15:00 

Rickard Sjöberg byter dansare mitt under säsongen.

Annons

Rickard Sjöberg är en av kändisarna som gör upp om den åtråvärda glasskon i Let's Dance. Men för att ta sig dit måste han kasta sig ut på dansgolvet, bemästra flertalet dansgenres och charma såväl jury som tittare.

Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”
Tony Irving: ”Aldrig mer Let's dance”

Samtidigt tvingas han hantera en dansskräck som gjort sig påmind genom livet. Det är på grund av den som han tidigare tackat nej till programmet, men till slut fick hustrun Annika honom på andra tankar.

– Hon sa: alltså Rickard, du kan ju inte skriva en bok som heter ”Våga vara modig” och sen tacka nej till det här för att du inte vågar – då är du bara en hycklare, säger Rickard Sjöberg till Expressen.

Annons
Tove Villför och Rickard Sjöberg i Let's Dance 2023
Tove Villför och Rickard Sjöberg i Let's Dance 2023.
Recept.se Nyhetsbrev

Rickard Sjöberg om stödet från hustrun Annika

Privat kan Rickard luta sig mot Annika. Hon brukar också vara på plats och stötta sin dansanta make, som varje fredag stålsätter sig för att leverera en eldig dans.

Samtidigt är det svårt för Annika att vara med Rickard hela tiden. Därför har även danspartnern Tove Villför varit ett viktigt stöd och hjälpt honom att bli av med den fruktansvärda dansskräcken.

– De gånger som jag har gjort det har varit tillsammans med henne egentligen, då har ju hon varit mitt ankare som fått det att funka. Nu när jag dansar i ”Let's Dance” så är det Tove som är mitt ankare.

Annons
Annika och Rickard Sjöberg i Let's Dance 2023
Hustrun Annika sitter gärna i publiken för att heja fram sin käre make.

Byter dansare – mitt under säsongen

Men på fredag kommer Rickard få klara sig utan Tove Villför. TV4 har fattat ett historiskt beslut och bestämt sig för att alla deltagare ska byta danspartners med varandra.

För Hänt beskriver Rickard Sjöberg beskedet som chockartat och något som han inte såg komma. Nu måste han finna trygghet i en helt annan dansare vid namn Ines Stefanescu, som vanligtvis dansar med Hampus Hedström.

Annons

”För mig har ju det här med dans varit som att bli utkastad på öppet, stormigt hav. Och Tove har guidat mig genom vågorna. Den här veckan försvinner den tryggheten så visst är det en extra anspänning”, skriver Rickard Sjöberg.

Ines Stefanescu och Hampus Hedström i Let's Dance 2023
Ines Stefanescu dansar vanligtvis med Hampus Hedström, men på fredag gör hon det med Rickard Sjöberg.

Foto: TT

Annons