Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Chockbeskedet! Lotta Engberg ändrar sig helt – går emot allt hon tidigare sagt

18 maj, 2023, 12:00 

Lotta Engberg ändrar sig – nu berättar hon om sitt beslut.

Annons

Varje sommar är vi vana att se henne i blommiga klänningar, glatt skuttandes på allsångsscenen på Liseberg och med en publik som ofta applåderar frenetiskt och energiskt.

Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta EngbergBrand logo
Mikael ”Soldoktorn” Sandström vägrar svara på frågan om Lotta Engberg

Lotta Engberg gör nu sin 20:e sommar på allsångsscenen och är fullt medveten om vad som krävs för att leverera en högoktanig upplevelse för den trallvurmande publiken.

– Vilken fantastisk sommar vi har framför oss. Det blir ett jubileumsår av rang och alldeles extra härligt, det kan jag lova, säger Lotta Engberg inför starten den 19 juni.

Annons
Lotta Engberg
Lotta Engberg är snart tillbaka som programledare i Lotta på Liseberg.

Lotta Engbergs vändning

När sommaren är över, solens strålar avtagit, den annalkande kylan gjort sig påmind, infinner sig också saknaden efter nästa sommar med Lotta Engberg och den musikaliska tillvaron.

Men de som har Lotta-abstinens behöver inte vänta speciellt länge. Under vintern ger hon sig ut på julturné tillsammans med tidigare vapendragaren och schlagerkollegan Elisabeth ”Bettan” Andreassen.

”Äntligen blir den av. Turnén vi har längtat så efter. Välkomna alla ni som vill komma och dela en kväll med oss”, skriver Lotta Engberg på Instagram.

Annons

Lotta Engberg ändrar sig

Att Lotta Engberg ger sig ut på en turné igen må förvåna en del. Förra sommaren sa hon nämligen i en intervju med Lotta Bromé i Mix Megapol att musikkarriären, bortsett från allsången, var ett minne blott.

– På något sätt så har jag liksom tagit bort det ur mitt liv. Samtidigt är det inte så för jag står ju och sjunger på Liseberg också. Solist-Lotta tackade nog för sig för länge sen, för ganska många år sedan, sa hon och betonade att det var ett beslut som hon kände sig trygg med:

Annons

– Jag älskar ju att stå på scen och jag älskar direktsändning, men jag vill inte vara huvudperson. Jag tycker att det är fruktansvärt roligt att få hälsa gästerna välkomna, prata om hur duktiga de är – men jag vill inte prata om mig på det sättet.

Lotta Engberg
Lotta Engberg och Elisabeth "Bettan" Andreassen gör comeback i vinter.

Foto: TT

Annons