Chockbilderna i Skavlan – på medlemmarna i Europe återförenade

Magdalena Andersson skakad av mötet med Europe-stjärnan!

Slå på ljud

För mer än 40 år sedan, när de bara var ett gäng musikälskande gymnasiekillar från Upplands Väsby, hade väl kunnat ana att Europe skulle bli ett band som skulle slå igenom stort världen över och bli till ikoner inom rockvärlden.

Med sensationella hitlåtar så som Final Countdown, Rock the Night och Carrie inspirerade de och underhöll en hel generation, och de som var tonåringar under bandets storhetstid kan inte låta bli att bli nostalgiska när deras musik tar dem tillbaka till den tiden.

En av dem är Sveriges första kvinnliga statsminister Magdalena Andersson.

Fedrik Skavlan, Magdalena Andersson, Else Kåss Furuseth, Felix Herngren, Svjatlana Tsichanouskaja deltog i det sista avsnittet av Skavlan, SVT.

Karin Törnblom/TT

När hon under sin första riktiga dag på jobbet då hon blivit framröstad till statsminister för andra gången på ungefär en vecka skulle ställa upp i Skavlan fick hon en chock.

På plats för att hylla Fredrik Skavlan under hans allra sista avsnitt var nämligen Joey Tempest och John Norum, sångare och gitarrist i Europe, som framförde låten Final Countdown på ett avskalat akustiskt vis.

– Du är ju en historisk person. Ändå är det första som händer att du kommer hit och blir starstruck, säger Fredrik Skavlan till Magdalena Andersson i början på intervjun.

John Norum, Joey Tempest uppträdde under det sista avsnittet av Skavlan, SVT

Karin Törnblom/TT

– Ja precis, Joey Tempest, säger Magdalena Andersson och skrattar.

– Det är en sån ungdomsidol, men jag fick ta en selfie med honom, fortsätter hon.

Europe släppte sitt senaste album 2017 och har inte utannonserat att de kommer komma ut med ny musik sedan dess, så att få se de båda originalmedlemmarna uppträda var minsann oväntat!