Chocken efter bluffen i storsuccén Masked Singer

masked singer

Allt är inte vad det verkar i nya succéprogrammet.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 13?
Slå på ljud

Det nya underhållningsprogrammet Masked Singer i TV4 har tagit de svenska tv-tittarna med storm och numer bänkar sig många på fredagskvällarna för att titta på det, något absurda, formatet där olika underhållningsprofiler uppträder i avancerade förklädnader, ett format som från början kommer från Japan.

I programmet får tv-tittarna se studiopubliken rösta på vem av deltagarna ska få fortsätta till. nästa runda, men nu har ett oegentlighet i systemet uppdagats, skriver Aftonbladet.

Tittarna uppmärksammade röstningsfusket i Masked Singer

Bilderna i tv visar nämligen att publiken inte alls röstar via en app utan de trycker bara på ett foto i mobilen för att det ska se ut som att de röstar på en person. I själva verket är det inte alls så röstningen går till.

– Vi använder oss av ett säkert röstningssystem där folkets röst i studion och på skärm röstar via sms. För att få det visuellt och tydligt visar vi i programmet maskerna på bild för att det ska ge tittarna den bästa upplevelsen, säger TV4:s exekutiva producent Anika Beclijevski till Aftonbladet.

– Vi har en röstningsansvarig som ser till att allt går rätt till. Allas telefonnummer i folkets röst, både i studion och på skärmarna, finns registrerade. På så sätt kan vi säkerhetsställa att alla som ska rösta röstar och att personen med lägst antal röster får lämna tävlingen.

I första programmet var det Sven Melanderr som dolde sig bakom Pingvinen som fick lämna och senast var det Christina Schollin som var förklädd till Fåret, något som chockade dottern Pernilla Wahlgren i juryn.