Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Chocken efter händelsen med Gunilla Persson: "Jag bara gapade och stirrade rakt ut.."

13 feb, 2024, 12:51 
Pernilla Albinsson
Gunilla Persson på Melodifestivalens pressträff
TT.
Efter mycket om och men har det äntligen blivit Gunilla Perssons tur att ställa sig på scenen i helgens deltävling av Melodifestivalen.
Annons

På lördag har det blivit dags för Gunilla Persson att göra sin debut i Melodifestivalen. Låten som hon ska framföra heter "I won’t shake (La la Gunilla)".

Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i MelodifestivalenBrand logo
Gunilla Persson avslöjar sanningen – därför ställer hon upp i Melodifestivalen

– Det är en speciell låt som är väldigt up-beat, väldigt medryckande. Det är en låt som fastnar i huvudet och jag tror att folk kommer gilla den, säger Gunilla om låten till Svensk Dam.

Aftonbladets Tobbe Ek har fått lyssna på deltävlingens låtar innan oss andra. På sin blogg "Schlagerbloggen" på Aftonbladet skriver han vad han tycker om det han får höra.

Fröken Snusk och Gunilla Persson på pressträff inför Melodifestivalen.
Både Fröken Snusk och Gunilla Persson gör sin debut i årets upplaga av melodifestivalen.Magnus Sandberg/ Aftonbladet / TT

Orden om Gunillas låt

På bloggen skriver han att han inte riktigt visste vad han skulle förvänta sig om Gunilla Perssons låt, men att han blev väldigt överraskad av det han fick höra.

Annons

"Jag bara gapade och stirrade rakt ut vid första lyssningen. Det här är alltså tysk ompa-ompa-schlager, hey ho-Sjörövarfabbe farfarsfar i marschtakt om att folk pratar skit bakom hennes rygg men det rör henne inte. Med en supereffektiv refräng."

Vid genrepet på scenen kommer vi få se hur hennes sångröst står sig till låten, men Tobbe Ek menar att den inte bjuder på några särskilt avancerade toner. Den är istället anpassad för att Gunilla ska kunna leverera på scenen.

"Frågan är om folk har för starka känslor mot henne för att rösta, eller om man snarare älskar att hon gör nåt så här fullkomligt galet", skriver han om hennes låt.

Vägen till scenen

Tiden fram till mello-debuten har inte varit helt enkel för Gunilla Persson. I början av februari fick hon åka ambulans till sjukhuset efter att hon blivit jätteyr. Sjukhusvistelsen gjorde att Gunilla var tvungen att skjuta på sin resa till Sverige.

Nu har hon trots allt lyckat ta sig till Sverige, men problemen med yrsel kvarstår. Under tisdagen hade hon en dansträning inplanerad som tvingades ställas in på grund av hennes mående.

– Jag försöker alltid vara positiv i sådana här lägen. Det är väldigt viktigt att intala sig själv att det här kommer gå bra, sa hon tidigare till Aftonbladet.

Foto: TT.

Annons