Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken i Mästarnas mästare – inspelningen avbruten efter fuskanklagelserna

25 feb, 2024, 16:00 
SVT tvingades avbryta inspelningen efter deltagarens fuskanklagelser.
Annons
Det här är Micke LeijnegardBrand logo
Det här är Micke Leijnegard

I 16 säsonger har han stått där, programledaren Micke Leijnegard, och förklarat tävlingsreglerna i Mästarnas mästare, vilka förutsättningar som gäller för de forna idrottsstjärnorna och ibland skjutit med en pistol i luften för att signalera att tävlingen har börjat.

För det mesta handlar det om att se idrottsstjärnor kämpa med näbbar och klor, samtidigt som de vid sidan om berättar om sina liv och karriärer.

Något alla har gemensamt är att de besitter en avancerad vinnarskalle. Därför kan det ibland bli lite tårfyllt när det inte går vägen, medan det å andra sidan kan bli glädjeextas när allt går som det ska.

Annons
Micke Leijnegard
Micke Leijnegard vet vad han gör när han sätter igång tävlingar i Mästarnas mästare.Janne Danielsson JAD

SVT fick avbryta inspelningen

Däremot har Mästarnas mästare, likt så många andra program, kantats av skandaler under åren. Några mer välkända än andra.

Rodderskan Maria Brandin medverkade i programmet 2011. Hon visade sig vara en mycket frispråkig karaktär, som vid en rad tillfällen anklagade de andra deltagarna för att fuska i tävlingar.

Det fick den före detta racerföraren Kenny Bräck erfara. Han anklagades för fusk av Maria och det gick till och med så långt att produktionen bestämde sig för att avbryta inspelningen för att gå till botten med problemet.

Deltagarna i bråk

Produktionen tittade på reprisbilder från tävlingen, samtidigt som några av deltagarna hamnade i en hätsk diskussion.

Annons

Maratonlöparen Evy Palm uttalade sig senare om situationen och var inte helt nöjd med Maria Brandins fuskanklagelser.

– Jag reagerade faktiskt på det. Jag litar fullkomligt på mina medtävlare, att de gör som de säger. Jag vet inte ens hur Maria kunde märka att han gjorde något, själv är jag helt fokuserad på mig själv när jag tävlar, sa hon till Aftonbladet.

– Jag protesterade mot något som jag trodde hade hänt. När man tävlar blir man het på det, så tycker man något och så visar det sig att man har fel. Det är domaren som dömer och sen accepterar man det, sa Maria Brandin.

Kenny Bräck
Kenny Bräck anklagades för fusk när han medverkade i Mästarnas mästare 2011.Karin Törnblom/TT

Foto: TT

Annons