Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken: Lämnar Robinson efter angreppen

02 nov, 2023, 20:30 
AvGabriella Hall
Hon väljer att avbryta sin medverkan – nu rasar tittarna.
Annons

Årets säsong av Robinson rullar på för fullt. Med Petra Malm i spetsen bjuder programmet på spännande och tuffa tävlingar. Även deltagarnas sociala spel sätts på test och inte sällan uppstår konflikter.

Men var går gränsen mellan ofrånkomliga oenigheter och mobbning? I fallet med Therese Tang har tittarna ett tydligt svar, hennes avhopp visar på ett totalt övertramp från resten av gruppen.

Bryter ihop i tårar efter Petra Malms fråga: ”Jag skäms”Brand logo
Bryter ihop i tårar efter Petra Malms fråga: ”Jag skäms”

Orkade inte vara kvar i Robinson – blev så utfryst

Hon lyckades återvända från Gränslandet, men så fort hon kom tillbaka in i Robinson ville hon lämna.

Jag bad om att få åka hem i tre dagar, men det var först dag tre som någon larmade, säger Therese Tang till TV4.

Bägaren rann över och hon fick nog av de andra deltagarnas beteende. Under säsongens gång har Tang gjort det tydligt att hon upplever sig utfryst av gruppen.

Annons

Therese Tang ville lämna tidigare

Först tänkte hon inte ens försöka vinna eldkampen under örådet. Men sedan ändrade hon sig, tänkte att det kanske menat att hon skulle tillbaka. Hennes motståndare lyckades nämligen inte få upp elden. Så i stället för att lägga sig gick hon segrade ut ur tävlingen.

Väl tillbaka slocknade hoppet snabbt.

Med tårar i ögonen berättar Therese Tang att hon har valt att lämna Robinson.

– Hela min resa har ju varit uppbyggd av att vara utfryst av det här gänget. När jag väl kom tillbaka till Lag Nord gick det överstyr och angrepp blev för hårda mot mig, trots att produktionen gick in och sa till att de måste skärpa sig, säger Therese.

Tittarna rasar mot TV4 – efter mobbningen i Robinson: "Sluta sända detta program"

Nu kritiserar flera upprörda tittare gruppens beteende. Och att produktionen lät det gå så långt som det gjorde.

Annons

TV4:s Facebook-sida håller tittarna med varandra om att mobbningen gick över gränsen, oavsett vad de tycker om Thereses och hennes roll i det hela.

"Fruktansvärt att se en människa bli så mobbad", skriver en tittare.

"Att produktionen inte går in och läxar upp alla bäbisar som beter sig så extremt illa. Jag må ha haft svårt för Therese, men beteendet mot henne var fan inte okej någonstans och produktionen har ett enormt ansvar!", skriver en annan.

"Produktionen måste kunna tillåta konflikter och gnabb. Men att tolerera detta är anmärkningsvärt. Borde vara en psykolog med som ingriper när övertramp börjar närma sig vad som kan orsaka långa psykiska problem för någon deltagare. Man borde även titta på vad som är lagligt i en vanlig arbetsmiljö som detta måste betraktas som", skriver en tredje.

"Tv borde ta sitt ansvar mot vuxenmobbning och sluta sända detta program", uttrycker ytterligare en tittare.

"Svagt av TV4 att låta mobbing bli central grej vid inspelningen. De borde agerat. Men allt är väl vinklat å redigerat. Den människan som gjorde det borde då ifrågasättas. Inte minst av Tv4", kommenterar en annan.

Foto: Skärmavbild/TV4/Robinson

Annons