Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken – skidskyttestjärnan har gjort slut med pojkvännen: "Jag är singel"

19 feb, 2024, 16:00 
Elvira Öberg och Hanna Öberg
Fredrik Sandberg/TT
Elvira Öberg har gjort slut med sin pojkvän, bekräftar hon själv.
Annons

Elvira Öberg är ett av våra stora namn i skidskyttevärlden. Hennes stora genombrott kom i OS i Peking, där hon tog ett guld och två silver.

Men även hennes kärleksliv har hamnat i fokus. Våren 2022 avslöjade hon namnet på sin hemlige kärlek: Axel Frost. Han var på plats och följde tävlingarna från VM i Oberhof året därpå.

Gunde Svan i tårar efter känslosamma fråganBrand logo
Gunde Svan i tårar efter känslosamma frågan

Elvira Öberg gör slut med pojkvännen

Nu är sagan över. I en intervju med Expressen bekräftar Elvira att förhållandet med Axel är slut.

– Jag är singel, så det finns ingen pojkvän på läktaren den här gången, säger Hanna, som i skrivande stund tävlar i VM i Nove Mesto.

Under tävlingarna har Elvira självklart ett fullständigt fokus på skidskyttet och inget annat. Det märks. Hon har redan plockat hem ett brons i mixedstafetten och ett silver i damernas stafett.

Annons
Elvira Öberg
Anna Magnusson, Linn Persson, Hanna Öberg och Elvira Öberg – våra hjältar!Fredrik Sandberg/TT

Det är dock inte där hennes styrka som potentiell flickvän ligger, skämtar Elvira.

– Haha. Jag vet inte om det är de meriterna man skyltar mest med. Men jag får kolla om det har kommit några DM, säger hon till Expressen.

Elvira Öberg sätter ned foten kring kärlekslivet

Elvira brukar vara hyfsat öppen även kring privata ting – men ibland sätter hon ned foten. Hon vill hålla på sin integritet, trots att hennes älskade idrott förvandlat henne till en offentlig person.

– Helt plötsligt kan det bli ett intresse kring saker som, även om jag tycker det är ologiskt, vem jag är tillsammans med. Det kan bli rubriker om jag väljer att dela med mig, kanske inte på en gång men senare och då kan det bli svårt att ta tillbaka något i framtiden om man skulle vilja det, har hon sagt i en intervju med Expressen.

Annons