Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Tareq Taylor valde att lämna trots starka kärleken – orden om uppbrottet: "Efter flera år..."

16 jun, 2024, 14:00 
Tareq Taylor tog ett sorgligt farväl, men berättar nu att han valt att återvända efter uppbrottet. Här är egna orden.
Annons

Den folkkära tv-kocken Tareq Taylors karriär går spikrakt uppåt – och så även kärlekslivet. Jobben avlöser varandra och han kilar fortsatt stadigt med sin Sofia Ståhl.

Och mitt i glädjeyran kommer plötsligt ett oväntat besked. Efter det sorgliga avskedet har Tareq fattat ett nytt beslut.

Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhoppBrand logo
Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhopp

Tareq Taylors sorgliga avsked – trots starka känslorna

I många år syntes Tareq i Stjärnorna på slottet, som kock. Det var han som serverade kändisarna maten som de samtalade över, och blev själv en stor del av programmet.

Annons

Men så plötsligt i fjol, inför den 18:e säsongen av SVT-programmet, kom det trista beskedet. Tareq har beslutat sig för att lämna, av logistiska skäl.

Tareq Taylor i Stjärnorna på slottet
Foto: SVT/TT/Ulrika Midunger

Det var tydligt att det var ett tufft beslut att ta, och han satte ord på den kärlek han känt för programmet under sina år:

– Jag har älskat att göra ”Stjärnorna på slottet”, framför allt för alla historierna som jag har fått chansen att höra. När jag har stått i köket och lagat maten och sedan serverat den så har jag haft privilegiet, precis som alla andra i produktionen, att verkligen fått höra allt som sägs, sa han bland annat till Aftonbladet.

Annons

– Jag har fått chansen att träffa nya vänner bland de stjärnor som har varit på slottet och fått höra livshistorier som verkligen har fått mig att tänka till och reflektera. Det kommer jag att sakna.

Tareq Taylor återvänder efter uppbrottet

Ja, tomrummet efter Tareq Taylor har onekligen varit påtagligt – även om ersättaren Frida Ronge hyllats för sina insatser.

Men nu kommer Tareq plötsligt med ett aningen oväntat besked – han återvänder till programmet, men som stjärna! Ihop med Hollywoodfrun Maria Montazami, 94-hjälten Tomas Brolin, tv-stjärnan Christine Meltzer, och gitarrlegendaren Janne Schaffer spelar han nu in den nittonde upplagan.

Annons

På Instagram sätter han ord på känslorna:

– Jag nyper mig själv i armen nu! Tänk att jag får vara en av årets stjärnor på Stjärnorna på slottet. Efter flera år i köket där jag verkligen har njutit av att laga mat åt många av Sveriges största stjärnor så får jag äran att detta år kliva ut ur köket och sätta mig vid bordet med detta underbara gäng.

Foto: TT

Annons