Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken – TV4 byter ut programledaren för Idol: "Ska förnyas"

03 apr, 2024, 12:00 
Pär Lernström i Idol
Magnus Lejhall/TT
TV4 har bytt programledare inför nya säsongen av Idol.
Annons

Pär Lernström har lett Idol sedan 2011. Tretton år är en väldigt lång tid i tv-världen – som till sin natur är föränderlig och osäker.

Nu har TV4 meddelat att man kommer att göra stora ändringar i Idol inför nästa säsong.

Pär Lernström om framtiden för Idol – då lägger han avBrand logo
Pär Lernström om framtiden för Idol – då lägger han av

TV4 byter ut programledaren inför starten av Idol

Pärs programledarkollega Amie Bramme Sey byts ut mot Youtube-kändisen Mauri Hermundsson. Idol byter också sändningsdag. Alla avsnitt sänds numera på lördagarna.

Idol TV4
Det blir ingen mer Amie i Idol!Magnus Lejhall/TT

– Idol är ett program som i 20 år varit i ständig förändring. Det som alltid bestått är konsten att förädla stora talanger från ett auditionrum till att stå på scen som en stjärna. Vi tror att Idol kommer utvecklas ytterligare när programmet nu förnyas och blir höstens nya lördagsunderhållning. Det blir en riktig superhelg på TV4 i höst, där vi sänder fler stora program än någonsin tidigare, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4, i ett pressmeddelande.

Annons

Ersättarens kommentar: "Otroligt spännande"

Mauri känner vi från en rad succéer, bland andra Uppdrag Mat.

– Det känns kittlande och roligt att få hoppa in i Idol-världen den här våren, särskilt nu när man gör om programmet lite under 20-årsjubileumet. Det är otroligt spännande att få följa unga människor under några av de läskigaste och viktigaste dagarna i deras liv, säger Mauri.

– Att få jobba med Pär är en riktig dröm och jag tror att vi kan komplettera varandra bra. Nu är i och för sig Pär redan komplett, men jag lever gärna i min lilla dröm om att jag kan bidra med något. Vi har redan spelat in ett program och jag hoppas tittarna kommer märka hur kul vi har med varandra.

Vad som föranlett Amies sorti från Idol nämns inte i pressmeddelandet.

– Mauris härliga energi och sympatiska personlighet kommer passa perfekt i Idol. Han och Pär kommer komplettera varandra på ett utmärkt sätt som programledare för Idol, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol på TV4.

Annons