Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockförändringen efter Björn Borgs semesterbild: "Är nere på botten"

30 mar, 2023, 15:00 
Björn Borgs vän Boris Becker är nere på botten.
Annons

Björn Borg och Boris Becker är ikoner och hjältar för alla tennisintresserade. Björn var portalgestalten i det svenska tennisundret och satte Sverige på kartan som idrottsnation.

Och Boris Becker, han har nästan samma status i hemlandet Tyskland. Han vann Wimbledon 1985 endast sjutton år gammal – och karriären som följde förde med sig titlar och miljoninkomster.

Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Björn Borgs vän Boris Becker i totalt förfall

Men på sista tiden har livet varit hårt mot den gode Boris. Han har kämpat med svåra ekonomiska bekymmer och försatts i personlig konkurs efter att ha spenderat osannolika två miljarder kronor.

Han dömdes till fängelse för att ha undanhållit miljontals kronor, värdefulla ägodelar och en bostad från myndigheterna när han förklarades i personlig konkurs.

Annons

Nu är han utsläppt – men i dokumentären Boom! Boom! The World Vs Boris Becker visas en intervju som gjordes med ikonen precis innan domen föll.

Och det måste vara tuff tittning för Björn Borg, som hållit kontakten med Boris genom åren och betraktar honom som en nära vän.

– Det är tufft. Jag är nere på botten, jag vet inte hur jag ska känna. Jag ska ta mitt straff. Jag tänker inte fly eller gömma mig. Jag godtar vilket straff jag än får, säger Boris i intervjun.

– Det finns en anledning till att det här händer. Mitt liv har alltid varit lite annorlunda jämfört med andra liv. Min uppväxt var annorlunda. Att vinna Wimbledon som 17-åring var annorlunda. Och de följande 36 till 37 åren var väldigt annorlunda.

Var på semester ihop

Björn Borg och Boris Becker
Björn såg till att ge Boris något annat att tänka på, genom att bjuda med honom till Ibiza.

Björn har sett till att ta hand om sin vän. Så sent som 2020 var de på semester i Ibiza tillsammans, vilket rapporterades om i världspressen.

Man får anta att Björn bjöd Boris på resan – med tanke på tyskens tuffa ekonomiska läge.

– Många idrottare tänker att pengarna som vi tjänar under karriären kommer att fortsätta strömma in efteråt också. Så vi anpassar inte våra livsstilar fort nog. Vi fortsätter spendera pengar som man inte har längre. Det är mitt eget fel, säger Boris i intervjun.

Annons